Найкращий рецепт приготування ароматної домашньої ковбаси з свинини і телятини. Для приготування ковбаси не потрібна спеціальна техніка.
Інгредієнти
-
200 гр.
— яловичина (телятина без кісток)
-
400 гр.
— свинина (без кісток)
-
500 гр.
— свинина (грудинка з салом)
-
2 метра
— кишки
-
5 зубчиків
— часник
-
1 ст. л.
— горілка
-
1/2 ч. л.
— коріандр (насіння)
-
2 ч. л.
— перець (чорний)
-
2 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
З шматки грудинки зрізаємо шкіру.
Грудинку, свинину, телятину нарізаємо на шматочки і подрібнюємо у блендері або м’ясорубці.
При відсутності спеціальної техніки все м’ясо можна дрібно порубати великим ножем, але приготування ковбаси займе більше часу.
Підготовлене м’ясо викладаємо в миску, додаємо подрібнені в ступці насіння коріандру, чорний перець, подрібнений часник і сіль.
Вливаємо горілку або джин і дуже добре перемішуємо.
У пластикової пляшки відрізаємо горлечко у вигляді воронки.
Кишки ретельно промиваємо зовні і всередині.
Один кінець кишки насаджуємо на шийку відрізаною воронки.
З допомогою нехитрого пристосування починаємо забивати кишки фаршем.
По довжині ковбаски можна формувати різні, як тільки досягли потрібного розміру, знімаємо кінець кишки з горлечка і туго зав’язуємо вузол. Руками щільно зрушуємо фарш до зав’язаному сайту, відрізаємо кишку і знову зав’язуємо.
За таким методом забиваємо в кишки залишився фарш, на це буде потрібно 20-30 хвилин. Підготовлену ковбасу накриваємо і залишаємо в холодильнику на 24 години.
На наступний день викладаємо домашні ковбаски в миску для духовки, вливаємо на дно 1 ст. л. води і протикаємо в декількох місцях зубочисткою.
Відправляємо домашні ковбаски в розігріту духовку до 220 градусів на 30 хвилин. Готову ароматну ковбасу подаємо гарячою з гарніром або як закуску холодною. Приємного апетиту!