Кращий рецепт домашньої гострої гірчиці з гірчичного порошку, води, цукру, рослинної олії, оцту і солі.
Інгредієнти
-
100 гр.
— гірчиця (порошок)
-
200 мл.
— вода
-
20 гр.
— цукор (2 ч. л.)
-
9 гр.
— сіль (неповна 1 ч. л.)
-
15 гр.
— рослинна олія (3 ч. л.)
-
1 ч. л.
— оцет (9%)
Рецепт приготування
-
Через добу гостренькі домашня гірчиця готова, подаємо до м’ясних і перших страв. Приємного апетиту!
Воду з цукром, сіллю і лавровим листом доводимо до кипіння і охолодити до 60 градусів.
У миску насипати гірчичний порошок і невеликий цівкою, помішуючи, вливаємо підготовлений розсіл для гірчиці. Додаємо в гірчицю, олію, оцет і добре перемішуємо.
Перекладаємо підготовлену гірчицю в контейнери, закриваємо і ставимо контейнери в тепле місце (бажано на батарею) на 24 години.