Домашні пельмені з пельменницы


Відмінний рецепт приготування смачних пельменів з начинкою з свинячого фаршу з додаванням майорану. Для приготування використовуємо ручну пельменницю.

Інгредієнти

Для тіста:

  • близько 500 гр.

    — мука

  • 200 мл.

    — вода

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 щіпка

    — сіль

Для начинки:

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (свинячий)

  • 3 ст. л.

    — молоко

  • 1 ст. л.

    — майоран

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Для начинки у мисці змішуємо готовий свинячий фарш, майоран (спеція відмінно підходить для пельменів), молоко, мелений перець і сіль. Відправляємо в холодильник, поки готуємо тісто.


    Для тесту в миску розбиваємо яйця (відмінно підійдуть домашні яйця з яскравим жовтком), вливаємо воду (можна молоко), додаємо сіль і добре перемішуємо виделкою. Поступово додаємо борошно, перемішуємо і, як тісто загусне, замішуємо з борошном на столі руками. Тісто не повинно бути надто щільним.


    Для швидкого приготування пельменів використовуємо ручну пельменницю.


    Від тесту відрізаємо невеликий шматок, розкачуємо на столі з борошном в тонкі пласт, пельменницю злегка посипаємо борошном і накриваємо тестом.


    Готову м’ясну начинку рівномірно розподіляємо в комірках пельменницы.


    Розкачуємо ще один пласт тіста, накриваємо м’ясну начинку на пельменнице, злегка посипаємо борошном і розкочуємо качалкою, щоб клітинки по краях пельменницы стали видні.


    Прибираємо тісто по краях пельменницы, беремо в руки і різким рухом вибиваємо пельмені з пельменницы. Викладаємо готові пельмені на тарілку з невеликою кількістю борошна.


    За таким методом готуємо все тісто і начинку. Якщо все пельмені відразу не готуємо, то заморожуємо в морозильнику і потім перекладаємо в пакети.

    Частина пельменів (від 10 до 20 шт. шт. на одну порцію) викладаємо в киплячу воду з лавровим листом, сіллю, меленим перцем, помішуємо і, як пельмені спливуть, варимо 5-6 хвилин. Подаємо ароматні пельмені гарячими без бульйону зі сметаною або майонезом. Приємного апетиту!