Хрусткі соковиті чебуреки з яловичим фаршем з бездріжджового тіста.
Інгредієнти
Для тіста:
-
3 чашки
— мука
-
1 чашка
— вода (холодна)
-
1 ч. л.
— сіль
-
1 чашка
— рослинна олія
Для начинки:
-
450 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
1 шт.
— ріпчаста цибуля (великий)
-
1 чашка
— вода (холодна)
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
1 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
У мисці розчиняємо сіль в холодній воді порціями і, помішуючи, додаємо борошно. Якщо тісто виходить тугим, то додаємо ще 1 або 2 ст. л. води. Накриваємо і залишаємо на столі на 30 хвилин.
У мисці змішуємо готовий фарш з подрібненою цибулею, сіллю, перцем і водою. Прибираємо фарш (трохи рідкий) в холодильник, поки підходить тісто.
З готового тіста формуємо довгу ковбасу і розрізаємо на 14 рівних частин. Кожну частину з борошном розгортаємо в дуже тонкі коржі і на одну половину викладаємо по 1 ст. л. підготовленого напіврідкого фаршу, рівномірно розподіляємо, залишаючи краю для закривання.
Змащуємо краї тіста (з начинкою) холодною водою, закриваємо фарш другою половинкою тіста і щільно скріплюємо кінці виделкою.
У гаряче масло порціями викладаємо підготовлені чебуреки і обсмажуємо до хрусткої скоринки з 2-х сторін по 3-4 хвилини.
Смачні домашні чебуреки подаємо злегка теплими, щоб не обпектися гарячою соковитою начинкою. Приємного апетиту!