Цвітна капуста запечена


Відмінний рецепт приготування ароматної запеченої цвітної капусти з часником, сиром і молоком.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста цвітна, 500 гр.)

  • 4 ст. л.

    — вершкове масло

  • 200 гр.

    — сир (Російський, Гауда тощо)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 склянка

    — молоко

  • 1/4 чашки

    — борошно (пшеничне)

  • 1/4 чашки

    — сухарі (панірувальні)

  • 1/2 ч. л.

    — паприка

  • за смаком

    — перець мелений чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Рецепт приготування ароматної запеченої цвітної капусти з часником, сиром і молоком.

    Поділяємо цвітну капусту на суцвіття середнього розміру. Викладаємо суцвіття в каструлю, заливаємо холодною водою. Доводимо капусту з водою до кипіння і варимо 2-3 хвилини.

    Паприку перемішуємо з борошном. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнений часник, підготовлену борошно з паприкою. Енергійно перемішуємо і вливаємо ¾ склянки води. Потім додаємо молоко, підготовлений натертий сир (100 гр.), сіль, перець мелений і варимо, поки сир не розчиниться і суміш не стане однорідною.

    У дві порційні форми для запікання викладаємо підготовлену цвітну капусту, виливаємо соус, посипаємо залишками тертого сиру і панірувальними сухарями. Відправляємо запікатися на 18-22 хвилини.

    Подаємо запечену цвітну капусту гарячої з хлібом. Приємного апетиту!