Відмінний рецепт приготування ароматної запеченої цвітної капусти з часником, сиром і молоком.
Інгредієнти
-
1 качан
— капуста цвітна, 500 гр.)
-
4 ст. л.
— вершкове масло
-
200 гр.
— сир (Російський, Гауда тощо)
-
3 зубчики
— часник
-
1 склянка
— молоко
-
1/4 чашки
— борошно (пшеничне)
-
1/4 чашки
— сухарі (панірувальні)
-
1/2 ч. л.
— паприка
-
за смаком
— перець мелений чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Рецепт приготування ароматної запеченої цвітної капусти з часником, сиром і молоком.
Поділяємо цвітну капусту на суцвіття середнього розміру. Викладаємо суцвіття в каструлю, заливаємо холодною водою. Доводимо капусту з водою до кипіння і варимо 2-3 хвилини.
Паприку перемішуємо з борошном. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо подрібнений часник, підготовлену борошно з паприкою. Енергійно перемішуємо і вливаємо ¾ склянки води. Потім додаємо молоко, підготовлений натертий сир (100 гр.), сіль, перець мелений і варимо, поки сир не розчиниться і суміш не стане однорідною.
У дві порційні форми для запікання викладаємо підготовлену цвітну капусту, виливаємо соус, посипаємо залишками тертого сиру і панірувальними сухарями. Відправляємо запікатися на 18-22 хвилини.
Подаємо запечену цвітну капусту гарячої з хлібом. Приємного апетиту!