Чімічуррі


Латиноамериканський зелений соус з петрушки, кінзи, гострого перцю, часнику й оливкової олії для смаженого м’яса.

Інгредієнти

  • 1 пучок

    — петрушка

  • 1 пучок

    — кінза

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — перець (гострий маленький)

  • 3 ст. л.

    — оцет (винний червоний)

  • 1/2 чашка

    — рослинна олія (оливкова)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Дуже дрібно нарізаємо петрушку з кінзою. Викладаємо в миску.

    Гострий перець дрібно нарубаем, часник пропускаємо через прес. Викладаємо в миску до зелені.

    Вливаємо оливкова олія, червоний винний оцет, додаємо сіль і все ретельно перемішуємо вінчиком. Ароматний зелений соус готовий!

    Для більш швидкого приготування соусу кинзу і петрушку розриваємо руками, викладаємо в чашу блендера. Додаємо розрізаний навпіл часник, очищений гострий перець, сіль, вливаємо оцет, оливкова олія і подрібнюємо.

  • Готовий зелений гострий соус чімічуррі подаємо до смаженої м’яса. Приємного апетиту!