Біляші з яловичим фаршем


Соковиті ароматні біляші з яловичим фаршем з тесту на кефірі.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 2 склянки

    — кефір

  • 3 1/2 чашки

    — мука

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

Для начинки:

  • 500 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 гілочка

    — кінза

  • 1 ч. л.

    — перець

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для смаження:

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Змішуємо готовий яловичий фарш з дрібно нарізаним цибулею, подрібненою кінзою, сіллю і перцем. Накриваємо і ставимо в холодильник, поки готуємо тісто.

    У великій мисці збиваємо блендером або руками кефір, сіль, розпушувач і борошно. Замішуємо 5-7 хвилин. Потім продовжуємо місити тісто і поступово додаємо масло (4 ст. л.). Залишаємо на столі накритим на 20 хвилин.


    Тісто ділимо на 14 кульок.


    Пальці змащуємо маслом і розминаємо кожен підготовлений кулька в коржик, викладаємо на змащену маслом поверхню. Підготовлену м’ясну начинку ділимо на 14 рівних частин і кожну частину викладаємо на корж, розподіляємо начинку і залишаємо невеликі краю.


    Збираємо краї тіста разом, залишаючи отвір посередині, і злегка притискаємо біляші долонею.


    Викладаємо підготовлені біляші (порціями по 3-4 шт.) у велику кількість гарячого масла отвором вниз і обсмажуємо на слабкому вогні кожну сторону по 4-5 хвилин до хрусткої коричневої скоринки.

    Подаємо смачні біляші гарячими зі солодким ароматним чаєм. Приємного апетиту!