Соковиті ароматні біляші з яловичим фаршем з тесту на кефірі.
Інгредієнти
Для тіста:
-
2 склянки
— кефір
-
3 1/2 чашки
— мука
-
1/2 ч. л.
— сіль
-
1 ч. л.
— розпушувач
-
4 ст. л.
— рослинна олія
Для начинки:
-
500 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 гілочка
— кінза
-
1 ч. л.
— перець
-
1 ч. л.
— сіль
Для смаження:
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
Змішуємо готовий яловичий фарш з дрібно нарізаним цибулею, подрібненою кінзою, сіллю і перцем. Накриваємо і ставимо в холодильник, поки готуємо тісто.
У великій мисці збиваємо блендером або руками кефір, сіль, розпушувач і борошно. Замішуємо 5-7 хвилин. Потім продовжуємо місити тісто і поступово додаємо масло (4 ст. л.). Залишаємо на столі накритим на 20 хвилин.
Тісто ділимо на 14 кульок.
Пальці змащуємо маслом і розминаємо кожен підготовлений кулька в коржик, викладаємо на змащену маслом поверхню. Підготовлену м’ясну начинку ділимо на 14 рівних частин і кожну частину викладаємо на корж, розподіляємо начинку і залишаємо невеликі краю.
Збираємо краї тіста разом, залишаючи отвір посередині, і злегка притискаємо біляші долонею.
Викладаємо підготовлені біляші (порціями по 3-4 шт.) у велику кількість гарячого масла отвором вниз і обсмажуємо на слабкому вогні кожну сторону по 4-5 хвилин до хрусткої коричневої скоринки.
Подаємо смачні біляші гарячими зі солодким ароматним чаєм. Приємного апетиту!