Класичне російське блюдо — бефстроганов (яловичина по-строгановськи) з шматочків яловичини, грибів в ароматному сметанному соусі.
Інгредієнти
-
450 гр.
— яловичина (філе)
-
220 гр.
— печериці (або інші)
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 1/2 чашки
— бульйон (яловичий)
-
100 мл.
— сметана
-
2 ст. л.
— крохмаль (кукурудзяний)
-
1 ч. л.
— гірчиця (Діжонська)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Промите філе яловичини нарізаємо, посипаємо сіллю і викладаємо в масло (3 ст. л.).
Обсмажуємо 10 хвилин, поки шматочки яловичини не зарум’яняться. Прибираємо з сковороди.
Очищені цибулю з морквою нарізаємо кубиками, невеликі печериці — навпіл. У сковороду після яловичини додаємо масло (1 ст. л.) і викладаємо гриби і овочі.
Обсмажуємо близько 5 хвилин.
Додаємо в обсмажені гриби з овочами бульйон (воду) і варимо 4-5 хвилин.
У мисці змішуємо трохи бульйону з крохмалем і вливаємо в ароматний бульйон з грибами. Тушкуємо 2 хвилини.
Додаємо сметану, гірчицю, перемішуємо і пробуємо на сіль.
Викладаємо підготовлені обсмажені шматочки яловичини і тушкуємо 5-7 хвилин.
Готову ароматну яловичину з грибами подаємо гарячою з гарніром, наприклад локшиною. Приємного апетиту!