Запечена картопля з сиром


Відмінний рецепт картоплі, запеченої в духовці з ріпчастою цибулею, сметаною, бринзою і твердим сиром.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — картопля

  • 125 гр.

    — сир (бринза)

  • 100 гр.

    — сир (Російський, Ламбер і т. п.)

  • 250 гр.

    — сметана

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний)

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 5-6 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — паприка

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування ароматного картоплі з сиром ставимо за духовку на 230 градусів.

    Очищений картопля з цибулею нарізаємо тонкими кружечками. Викладаємо підготовлену картоплю рівномірно змащене деко.


    Перекладаємо кружечки картоплі кружальцями цибулі, посипаємо сіллю, паприкою і скроплюємо маслом. Відправляємо підготовлений картопля з цибулею в духовку на 15 хвилин.


    У мисці змішуємо натертий сир, сметану і нарізану петрушку. Виймаємо деко через 15 хвилин, заливаємо сметаною з сиром і запікаємо ще 30 хвилин.

    Готовий гарячий картопля виймаємо, розкладаємо по тарілках і подаємо зі свіжими овочами. Приємного апетиту!