Тушкована капуста з куркою


Класичний рецепт тушкованою ароматною капусти з куркою і помідорами.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — курка (на шматочки кістки)

  • 2 кг.

    — капуста (свіжа)

  • 1/2 кг

    — помідори

  • 1 ст. л.

    — паприка

  • 5 шт.

    — перець (горошок)

  • 7-8 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Шматочки курки промиваємо і натираємо сіллю. Можна використовувати будь-які частини курки — шматочки від цілої курки або тільки гомілку і стегно.

    Капусту нарізаємо, посипаємо сіллю і трохи тиснемо руками. Помідори очищаємо і дрібно нарізаємо (замість свіжих можна додати консервовані).

    У велику каструлю викладаємо підготовлені капусту, помідори, олія, паприку, лавровий лист, горошини перцю і перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо капусту 20 хвилин.

    Додаємо в капусту шматочки курки, перемішуємо і тушкуємо ще 30 хвилин.

    Викладаємо капусту з куркою в глибоку форму для запікання. Щоб засмажитися, шматочки курки повинні лежати зверху. Відправляємо в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 20 хвилин, поки страва не набуде золотисто-коричневий колір.

    Приємного апетиту!