Кукурудзяні оладки з полуницею


Відмінний рецепт ароматних оладок з кефіру, кукурудзяного борошна і шматочків свіжої полуниці.

Інгредієнти

  • 2 склянки

    — борошно (кукурудзяна, 240 гр.)

  • 1/2 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 250 гр.

    — полуниця (свіжа)

  • 1/2 літра

    — кефір

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 4 ст. л.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 1 ч. л.

    — сода (харчова)

  • 3 ст. л.

    — мед (рідкий)

  • 3/4 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    2 види борошна перемішуємо з содою і сіллю. Робимо поглиблення і, помішуючи, вливаємо теплий кефір (пакет можна опустити в гарячу воду або вилити кефір в миску і розігріти в мікрохвильовій печі), розтоплене вершкове масло і рідкий мед. Додаємо яйце. Тісто для оладок має вийти не дуже густим і без грудочок. Залишаємо заготовку для оладок на 20 хвилин. Полуницю очищаємо і промиваємо.


    Нарізаємо підготовлену полуницю кружечками і змішуємо з готовим тестом.


    Тісто з полуницею порціями викладаємо по 2 ст. л. на розпечену змащену сковороду (або блинницу) і смажимо на середньому вогні до золотисто-коричневого кольору з 2-х сторін.

    Пишні ароматні млинці з полуницею за бажанням змащуємо вершковим маслом і подаємо. Приємного апетиту!