Рецепт смачних оладок на дріжджовому тесті з запашними яблуками.
Інгредієнти
Для закваски:
- 3 ст. л.- мука
- 1 ст. л.- цукор
- 1/2 склянки- молоко (тепле)
- 20 гр.- дріжджі (свіжі)
Для оладок:
- 1 склянка- мука
- 1/2 склянки- молоко (тепле)
- 2 шт.- куряче яйце
- 4 шт.- яблуко
- 3 ст. л.- цукор
- 1 ст. л.- кориця
- за смаком- рослинна олія
Рецепт приготування
Для закваски в миску подрібнюємо руками дріжджі, додаємо цукор (1 ст. л.), вливаємо тепле молоко (не вище 38 градусів) і добре перемішуємо. Додаємо в закваску борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок.
Підготовлену закваску накриваємо і залишаємо на столі на 15 хвилин (закваска збільшиться в 2 рази).
Яблука очищаємо від насіння і шкірки. Нарізаємо підготовлені яблука скибочками, посипаємо цукром (3 ст. л.) і корицею.
Дріжджову заготівлю змішуємо з яйцями, молоком. Порціями додаємо борошно і помішуємо, щоб не було грудочок. За консистенцією тісто має бути як сметана, якщо виходить густіше, то додаємо трохи молока. Викладаємо на тісто підготовлені шматочки яблук.
Заготовку для оладок з яблуками перемішуємо і залишаємо підніматися ще на 15 хвилин. Потім ложкою викладаємо тісто з яблуками в гаряче масло й обсмажуємо ароматні оладки до золотисто-коричневого кольору.
Готові ароматні яблучні оладки посипаємо цукровою пудрою і подаємо з варенням або сметаною. Приємного апетиту!