Картопляні деруни з фаршем


Відмінний рецепт смачних картопляних оладок (драніков, дерунів) з начинкою з свинячого фаршу.

Інгредієнти

  • 6 шт.

    — картопля (великий)

  • 250 гр.

    — м’ясний фарш (свинячий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 2 ст. л.

    — мука

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Натираємо дрібно очищений картопля, віджимаємо і викладаємо в миску. Додаємо в натертий картоплю яйце, нарізану цибулю (половину), борошно, сіль і перець. Добре перемішуємо картопляну суміш і накриваємо.

    В іншій мисці змішуємо готовий свинячий фарш із залишками нарізаної цибулі, сіллю і перцем.

    У гаряче масло викладаємо по столовій ложки підготовленої картопляної суміші, розподіляємо суміш рівно невеликі млинці і обсмажуємо на середньому вогні, поки краю не стануть коричневого кольору. На напівготові деруни викладаємо невелику кількість фаршу (у вигляді тонкої коржі) і накриваємо ще картопляної сумішшю (по 1 ст. л.).


    Деруни з фаршем перевертаємо, зменшуємо вогонь і смажимо, поки інша сторона драніков не зарум’яниться. За таким принципом готуємо всі деруни.

    Готові смачні деруни з фаршем подаємо гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!