Тонкі млинці на молоці


Кращий рецепт ароматних тонких млинців на молоці та воді.

Інгредієнти

  • 1 склянка

    — борошно (120 гр.)

  • 1 склянка

    — молоко (250 мл)

  • 1/2 склянки

    — вода (125 мл)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ст. л.

    — цукор

  • 1 щіпка

    — сіль

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, сіль, борошно, воду і молоко.


    Збиваємо заготовку для млинців віночком до видалення грудочок. Отримуємо рідке тісто.


    В розпечену сковороду вливаємо ½ ст. л. рослинного масла (або змащуємо губкою).


    Додаємо приблизно ¼ склянки (половину ополоника) підготовленого рідкого тіста.


    Рівномірно розподіляємо по дну сковороди і смажимо на середньому вогні, поки сторона не зарум’яниться.


    Перевертаємо млинець і смажимо іншу сторону, поки краї млинця не стануть золотисто-коричневого кольору.


    Відправляємо ароматний готовий млинець на тарілку і за бажанням змащуємо розтопленим вершковим маслом. За яким методом смажимо тісто.

    Подаємо смачні млинці гарячими або теплими з медом, варенням або сметаною. Приємного апетиту!