Рецепт ароматних запечених курячих стегенець в духовці з прованськими травами, ріпчастою цибулею та лимоном.
Інгредієнти
-
4 шт.
— курка (стегенця)
-
1 чашка
— мука
-
1 шт.
— лимон
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
3 ст. л.
— вершкове масло
-
за смаком
— приправа (прованські трави)
-
за смаком
— перець (суміш перців)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У форму викладаємо вершкове масло, додаємо рослинне і відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів, поки масло не розтопиться.
У пакет висипаємо борошно, додаємо суміш перців. Перемішуємо, струшуючи пакет.
Чисті і просушені стегенця обвалюємо в борошні з перцем і сіллю.
Викладаємо підготовлені стегенця на деко з маслами.
Додаємо між стегенцями розрізаний навпіл лимон і цибулю.
Посипаємо зверху стегенця прованськими травами, сіллю і вливаємо на дно половину чашки води.
Відправляємо підготовлені стегенця в духовку на 20 хвилин. Потім виймаємо, поливаємо соком з дна, назад в духовку на 20 хвилин і поливаємо ще раз.
Запікаємо ароматні курячі стегенця ще 20 хвилин виймаємо.
Готові смачні стегенця подаємо гарячими з гарніром. Приємного апетиту!