Запечена картопля


Простий рецепт смачного картоплі, попередньо відвареного і потім запеченого з рослинним маслом, сушеним базиліком і меленим перцем.

Інгредієнти

  • 1,2 кг.

    — картопля

  • 3 щіпки

    — базилік (сушений)

  • 3 щіпки

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Картопля з шкіркою ретельно промиваємо з губкою, викладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь.


    Відварюємо підготовлені бульби 30-35 хвилин, поки ніж не буде вільно входити.


    Зливаємо.


    На деко викладаємо силіконову або пекарську папір, акуратно розрізаємо гарячі бульби на 4 часточки.


    Розміщуємо рівномірно всі підготовлені часточки.


    Поливаємо олією.


    Посипаємо перцем і сіль.


    Посипаємо скибочки сушеним базиліком (або будь приправою за смаком).


    Відправляємо підготовлені часточки в духовку при 200 градусах і запікаємо ароматна картопля близько 40 хвилин.

    Подаємо смачна картопля як гарнір або окремо з холодним молоком або овочевим салатом. Приємного апетиту!