Хліб з зеленою цибулею на сковороді


Смачний хліб з дріжджового тіста з начинкою з зеленого цибулі, посипаний насінням кунжуту і запечений на сковороді.

Інгредієнти

  • 250 гр.

    — мука

  • 75 мл.

    — вода (гаряча)

  • 75 мл.

    — вода (тепла)

  • 5 гр.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 ч. л.

    — цукор

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

  • 4 пір’їнки

    — зелена цибуля

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 2 ст. л.

    — кунжут (насіння)

Рецепт приготування

    Борошно змішуємо з сіллю, дріжджі розчиняємо в теплій воді з цукром і залишаємо на столі на 10-15 хвилин. Половину борошна висипаємо в миску, заливаємо гарячою водою і акуратно змішуємо. Залишки борошна перемішуємо з збільшеною сумішшю з дріжджів.
    З’єднуємо два види тіста і замішуємо руками еластичне тісто (близько 14-15 хвилин). Залишаємо тісто на столі накритим на 1 годину.


    Збільшене тісто ділимо навпіл і розгортаємо в коржі (25 см. у діаметрі), посипаємо підготовленою нарізаним зеленим цибулею і трохи поливаємо олією (½ ч. л.). Тісто не треба ділити, якщо використовуємо для смаження сковороду не 16 див. в діаметрі, а 25-27 див. Підготовлені коржі з цибулею скачуємо в рулетики.


    Звертаємо рулетики з тіста по спіралі і розкачуємо за формою сковороди (близько 15 см в діаметрі).


    Змащуємо підготовлені коржі з начинкою маслом з обох сторін, посипаємо кунжутним насінням і рукою придавлюємо в тісто насіння. Викладаємо хліб у змащену гарячу сковороду на середньому вогні, накриваємо кришкою і випікаємо одну сторону близько 5-7 хвилин.

    Перевертаємо хліб на іншу сторону і смажимо ще 10-12 хвилин. Якщо хліб погано засмажується, то додаємо вогонь. Готовий ароматний хліб з зеленою цибулею подаємо гарячим або остившім. Приємного апетиту!