Смачний хліб з дріжджового тіста з начинкою з зеленого цибулі, посипаний насінням кунжуту і запечений на сковороді.
Інгредієнти
-
250 гр.
— мука
-
75 мл.
— вода (гаряча)
-
75 мл.
— вода (тепла)
-
5 гр.
— дріжджі (сухі)
-
1 ч. л.
— цукор
-
1/2 ч. л.
— сіль
-
4 пір’їнки
— зелена цибуля
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
2 ст. л.
— кунжут (насіння)
Рецепт приготування
Борошно змішуємо з сіллю, дріжджі розчиняємо в теплій воді з цукром і залишаємо на столі на 10-15 хвилин. Половину борошна висипаємо в миску, заливаємо гарячою водою і акуратно змішуємо. Залишки борошна перемішуємо з збільшеною сумішшю з дріжджів.
З’єднуємо два види тіста і замішуємо руками еластичне тісто (близько 14-15 хвилин). Залишаємо тісто на столі накритим на 1 годину.
Збільшене тісто ділимо навпіл і розгортаємо в коржі (25 см. у діаметрі), посипаємо підготовленою нарізаним зеленим цибулею і трохи поливаємо олією (½ ч. л.). Тісто не треба ділити, якщо використовуємо для смаження сковороду не 16 див. в діаметрі, а 25-27 див. Підготовлені коржі з цибулею скачуємо в рулетики.
Звертаємо рулетики з тіста по спіралі і розкачуємо за формою сковороди (близько 15 см в діаметрі).
Змащуємо підготовлені коржі з начинкою маслом з обох сторін, посипаємо кунжутним насінням і рукою придавлюємо в тісто насіння. Викладаємо хліб у змащену гарячу сковороду на середньому вогні, накриваємо кришкою і випікаємо одну сторону близько 5-7 хвилин.
Перевертаємо хліб на іншу сторону і смажимо ще 10-12 хвилин. Якщо хліб погано засмажується, то додаємо вогонь. Готовий ароматний хліб з зеленою цибулею подаємо гарячим або остившім. Приємного апетиту!