Дуже смачне грузинське блюдо з швидкого тесту, м’ясного фаршу з додаванням ароматною петрушки і подрібненого насіння коріандру.
Інгредієнти
Для тіста:
-
1 кг.
— мука
-
2 склянки
— вода (тепла)
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— сіль
Для фаршу:
-
600 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
500 гр.
— м’ясний фарш (свинячий)
-
1 склянка
— бульйон (м’ясний)
-
4 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 гілочки
— петрушка (3 ст. л.)
-
2 ч. л.
— коріандр (насіння)
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
2 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
У мисці перемішуємо борошно (900 гр.) з сіллю, поступово вливаємо олію і теплу воду, помішуючи ложкою. Потім замішуємо тісто рукою і переносимо на робочу поверхню, замішуємо з борошном до однорідного стану. Насіння коріандру перетираємо в ступці, петрушку з ріпчастою цибулею дрібно нарізаємо.
У миску викладаємо яловичий і свинячий фарш. Додаємо підготовлену петрушку, цибулю, коріандр, сіль і перець. Для того, щоб хінкалі були соковитими, вливаємо 1 склянки бульйону або води.
Дуже добре перемішуємо.
Готове тісто ділимо навпіл, розгортаємо в тонкий пласт (2 мм) і вирізаємо кола діаметром 12-13 див. З половини тіста отримуємо 14-15 кіл.
На підготовлені кола викладаємо по 1 ст. л. запашного фаршу і, за традиційним методом, скріплюємо хінкалі у вигляді мішечка з невеликим «хвостиком». За таким методом готуємо все тісто з фаршем.
Відварюємо ароматні хінкалі порціями в солоній воді. Як хінкалі спливуть, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 15 хвилин.
Смачні хінкалі посипаємо перцем, петрушкою і подаємо гарячими.
Традиційно при поїданні готові хінкалі беруть за «хвостик», відкушують шматочок тіста, випивають м’ясний сік і потім з’їдають всю основу. Приємного апетиту!