Відмінний рецепт ароматної тушкованої картоплі з кальмарами і помідорами.
Інгредієнти
-
1 кг.
— кальмар
-
500 гр.
— картопля
-
300 гр.
— помідори
-
2 зубчики
— часник
-
2 гілочки
— петрушка
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищений картопля крупно нарізаємо, викладаємо з 1 зубчиком часнику в масло (2 ст. л.) і обсмажуємо на середньому вогні 10 хвилин, постійно перевертаючи шматочки. Прибираємо з сковороди.
Кальмари, якщо використовуємо неочищені, ретельно очищаємо, промиваємо та нарізаємо кільцями. Викладаємо підготовлені кільця кальмарів у масло після картоплі, додаємо масло (2 ст. л.), часник, вливаємо гарячу воду (½ чашки) і тушкуємо 5 хвилин.
У кальмари викладаємо підготовлений обсмажену картоплю, нарізані помідори (якщо беремо черрі, то розрізаємо навпіл) і нарізану петрушку. Ароматне блюдо солимо, вливаємо ще 1 склянку гарячої води, перемішуємо, накриваємо і тушкуємо 25-30 хвилин.
Ароматну картоплю з кальмарами посипаємо петрушкою і подаємо з хлібом. Приємного апетиту!