Тушкована картопля з кальмарами і помідорами


Відмінний рецепт ароматної тушкованої картоплі з кальмарами і помідорами.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — кальмар

  • 500 гр.

    — картопля

  • 300 гр.

    — помідори

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищений картопля крупно нарізаємо, викладаємо з 1 зубчиком часнику в масло (2 ст. л.) і обсмажуємо на середньому вогні 10 хвилин, постійно перевертаючи шматочки. Прибираємо з сковороди.


    Кальмари, якщо використовуємо неочищені, ретельно очищаємо, промиваємо та нарізаємо кільцями. Викладаємо підготовлені кільця кальмарів у масло після картоплі, додаємо масло (2 ст. л.), часник, вливаємо гарячу воду (½ чашки) і тушкуємо 5 хвилин.


    У кальмари викладаємо підготовлений обсмажену картоплю, нарізані помідори (якщо беремо черрі, то розрізаємо навпіл) і нарізану петрушку. Ароматне блюдо солимо, вливаємо ще 1 склянку гарячої води, перемішуємо, накриваємо і тушкуємо 25-30 хвилин.

    Ароматну картоплю з кальмарами посипаємо петрушкою і подаємо з хлібом. Приємного апетиту!