Простий рецепт смачного страви з тушкованого білокачанної капусти, яловичого фаршу і крупи булгур.
Інгредієнти
-
800 гр.
— капуста (білокачанна)
-
250 гр.
— м’ясний фарш (яловичий)
-
150-200 гр.
— булгур крупа
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ст. л.
— томатна паста
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 ч. л.
— кмин (порошок)
-
1/4 ч. л.
— перець (червоний гострий)
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Промиту капусту нарізаємо на середні квадрати, ріпчаста цибулю — дрібно. Підготовлені шматочки капусти посипаємо сіллю і трохи тиснемо руками.
В масло викладаємо готовий фарш, цибулю і обсмажуємо, поки фарш не підрум’яниться. Додаємо порціями капусту і перемішуємо. Якщо капуста не поміщається вся відразу, додаємо з інтервалами в 3-4 хвилини і смажимо 4-5 хвилин накритою.
Додаємо в капусту з фаршем червоний перець, чорний перець, кмин, томатну пасту і сіль. Перемішуємо і вливаємо воду, щоб повністю покривала фарш з капустою. Накриваємо, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо ароматну капусту з фаршем 35 хвилин.
Додаємо в капусту з фаршем промиту 4-5 разів крупу булгур, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Булгур вбере в себе всю зайву рідину. Вогонь вимикаємо і залишаємо капусту з фаршем і булгур накритою ще 10 хвилин.
Готову смачну капусту з фаршем і булгур подаємо гарячою. Приємного апетиту!