Тушкована капуста з фаршем і булгур


Простий рецепт смачного страви з тушкованого білокачанної капусти, яловичого фаршу і крупи булгур.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — капуста (білокачанна)

  • 250 гр.

    — м’ясний фарш (яловичий)

  • 150-200 гр.

    — булгур крупа

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ст. л.

    — томатна паста

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 ч. л.

    — кмин (порошок)

  • 1/4 ч. л.

    — перець (червоний гострий)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Промиту капусту нарізаємо на середні квадрати, ріпчаста цибулю — дрібно. Підготовлені шматочки капусти посипаємо сіллю і трохи тиснемо руками.

    В масло викладаємо готовий фарш, цибулю і обсмажуємо, поки фарш не підрум’яниться. Додаємо порціями капусту і перемішуємо. Якщо капуста не поміщається вся відразу, додаємо з інтервалами в 3-4 хвилини і смажимо 4-5 хвилин накритою.


    Додаємо в капусту з фаршем червоний перець, чорний перець, кмин, томатну пасту і сіль. Перемішуємо і вливаємо воду, щоб повністю покривала фарш з капустою. Накриваємо, зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо ароматну капусту з фаршем 35 хвилин.


    Додаємо в капусту з фаршем промиту 4-5 разів крупу булгур, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Булгур вбере в себе всю зайву рідину. Вогонь вимикаємо і залишаємо капусту з фаршем і булгур накритою ще 10 хвилин.

    Готову смачну капусту з фаршем і булгур подаємо гарячою. Приємного апетиту!