Відмінний рецепт запеченої в духовці соковитої свинини з пивом.
Інгредієнти
-
1,2 кг.
— свинина (свиняча шийка)
-
330 мл.
— пиво (нефільтроване)
-
1 ст. л.
— вершкове масло (топлене)
-
1 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— гірчиця (насіння)
-
1/2 ст. л.
— прованські трави
-
1/2 ч. л.
— паприка
-
1/2 ч. л.
— часниковий порошок
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
2 ч. л.
— сіль (без горба)
Рецепт приготування
-
Готову свинину виймаємо, даємо відпочити 10 хвилин, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!
Якщо м’ясо виймаємо з холодильника, то залишаємо свинячу шийку на 1 годину на столі.
Духовку ставимо на 220 градусів, у форму для запікання додаємо вершкове і рослинне масло. Форму з маслом відправляємо в духовку розігріватися.
Поки розігрівається масло, змішуємо спеції, сіль у мисці і щедро натираємо шматок м’яса. Якщо дозволяє час, м’ясо в спеціях можна загорнути в пакет і залишити в холодильнику на 24 години.
Викладаємо свинячу шийку у форму з розігрітим маслом, відправляємо в духовку. Запікаємо 10 хвилин з двох сторін.
Зменшуємо температуру до 180 градусів, виймаємо м’ясо, поливаємо пивом і знову в духовку.
Запікаємо свинячу шийку близько 1 години 20 хвилин, за цей час 4-5 разів шматок поливаємо рідиною з дна форми.