Відмінний рецепт свинини фаршированої чорносливом і запеченої з ароматними спеціями в пакет для запікання.
Інгредієнти
-
600 гр.
— свинина (корейка без кісток)
-
150 гр.
— чорнослив
-
1 зубчик
— часник
-
1 ст. л.
— майоран (сушений)
-
3 шт.
— гвоздика (капелюшки)
-
3 шт.
— лавровий лист
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Шматок свинини промиваємо і висушуємо серветками. Робимо посередині шматка наскрізний розріз шириною близько 5 див.
Чорнослив промиваємо і щільно набиваємо підготовлений «кишеню» у шматку свинини.
Очищений часник подрібнюємо в ступці і додаємо майоран, капелюшки (головки) гвоздики, перець, сіль і масло. Перетираємо в пасту.
Фарширований шматок акуратно натираємо ароматною пастою, викладаємо в рукав для запікання, зверху додаємо лавровий лист.
Пакет з шматком свинини закриваємо кліпсами і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Мариновану корейку в пакеті викладаємо на деко і відправляємо в розігріту духовку при 180 градусах на 55 хвилин. Якщо шматок свинини більше 600 гр., той час розраховуємо за формулою: 1 кг. запікаємо 80-90 хвилин.
Пакет з ароматною свининою акуратно відкриваємо і виймаємо корейку.
Смачну корейку з чорносливом гострим ножем нарізаємо на шматки і подаємо з вареними або запеченими овочами (брюссельська капуста, картопля). Приємного апетиту!