Страви з фаршу прості в приготуванні і користуються активним попитом на столі. Фарш, на відміну від шматочків м’яса, приготувати простіше і швидше. Це особливо радує, коли смачний і ситний вечеря потрібен зовсім скоро, а часу не вистачає. Дістав з холодильника шматочок фаршу і приготував те, що потрібно. А що саме з нього приготувати, ми розберемо прямо зараз.
Зараз багато джерел кажуть про те, що перекручувати фарш для заморозки саме з цибулею категорично не можна. Нібито, такий продукт не зберегтися більше 2-3 днів. Скажу з особистого досвіду, це зовсім не так. Я бережу його завжди разом з цибулею. Це набагато зручніше і шкоди не приносить.
Страв з використанням фаршу сотні. Кожен рецепт цікавий і хороший по-своєму. У цій статті я підберу самі прості, але в той же час, смачні способи використання цього продукту. Отже, якщо ви вже дістали м’ясний фарш з холодильника, але все ще не вирішили, як його приготувати, вибирайте найбільш підходящий рецепт і починайте творити.
1. Фаршировані перці — швидко і смачно
Зараз, коли на грядках дозрівають перчики, це блюдо особливо актуально. Воно просте в приготуванні, смачне і корисне. Це, мабуть, одне з небагатьох страв, які я можу їсти кожен день в необмеженій кількості. Тим більше, якщо готувати їх за цим рецептом.
Інгредієнти:
- півкіло м’ясного фаршу;
- 80 грам рису;
- 2 морквини;
- 2 столові ложки густої томатної пасти;
- 7-10 болгарський перець;
- 2 цибулини;
- 2 столові ложки сметани;
- 2 зубчики часнику;
- сіль і спеції на смак;
- кілька горошин запашного перчика;
- 2 лаврушки;
- вода.
Покрокове опис рецепту:
1.Рис ретельно промити, 5-6 разів, щоб вода залишалася чиста. Помістити його в глибоку тарілку і залити окропом, щоб його рівень покривав весь рис з запасом. Накрити кришкою і дати настоятися 15 хвилин.
2. Перці помити і очистити від насіння. Робиться це наступним чином: потрібно вирізати плодоніжку, роблячи глибокі надрізи ножем. Тепер потрібно акуратно прокрутити за хвостик і насіння вийдуть разом з ним. Пальцями видалити всі рожеві м’які перегородки і промити зсередини під краном.
3. Цибулю і часник дрібно нарубати. Морква протерти на тертці. На розпеченій олії обсмажити спочатку цибулю з часником. Як тільки вони почнуть жовтіти, буквально через 2 хвилини, додати моркву. Обсмажити до готовності. Потім перекласти в окремий посуд, щоб маса злегка охолола.
4. Злегка набряклий рис викласти на друшляк, щоб стекла вся вода. З’єднати його з фаршем. Трохи більше половини обсмажених овочів теж додати сюди. Посолити, приперчити і розмішати.
5. Тепер треба начинити фаршем кожен перчик. Щільно закладати начинку не потрібно, так як в процесі варіння рис ще буде розбухати.
6. На дно каструлі викласти решту овочеву суміш і вирівняти ложкою. На цю ароматну подушку розкласти перці, начинкою вгору.
7. В одній склянці з’єднати по 2 столові ложки томатної пасти, сметани, посолити і приправити за смаком. Залити невеликою кількістю води, ретельно розмішати.
8. Залити цим соусом перці, поливаючи кожен. Потім долити чистою водою приблизно до самої верхівки. Поставити на плиту.
9. Встановити сильний вогонь. Як тільки бульйон закипить, зменшити потужність до середнього. Додати кілька горошин запашного перцю і дві невеликих лаврушки. Накрити кришкою і тушкувати 40 хвилин. Помішувати ні в якому разі не можна.
10. Вже через 40 хвилин страва готова.
Приємного апетиту!
2. Смачна і ситна запіканка з фаршу з капустою
Цю запіканку приготувати зовсім не складно. Блюдо виходить соковитим, смачним і ароматним. Таким обідом буде задоволена вся сім’я. Спробуйте приготувати і ви.
Інгредієнти:
- кілограм білокачанної капусти;
- півкіло фаршу (будь-якого);
- 2 столові ложки томатного соусу;
- 2 морквини;
- 4 цибулини;
- 150 грам твердого сиру;
- 300 грам жирної сметани;
- сіль і перець на смак;
- приправа для фаршу на смак;
- пару гілочок кропу;
- пісне масло;
- вершкове масло.
Покрокове опис рецепту:
1.Моркву очистити і натерти через тертку. Цибулю дрібно порубати. Капусту тонко нашаткувати.
2. На розпеченій сковороді, з додаванням олії, обсмажити половину кількості цибулі, буквально 2 хвилини. Потім додати до нього моркву і смажити ще пару хвилин. Тепер черга капусти. Разом з нею потрібно згасити овочі приблизно 5-10 хвилин, до м’якості капусти. Посолити і, за бажанням, приправити. Якщо потрібно, можна підлити води.
3. Окремо обсмажити другу половину цибулі, теж приблизно пару хвилин. Потім додати фарш і тушкувати до блідості, щоб м’ясо не виділяла червоний сік. Посолити, приправити і додати томатний соус.
4. Коли все готово, переходимо до формування запіканки. Дно форми змастити вершковим маслом. Рівним шаром викласти половину тушкованих овочів. Посипати дрібно рубаною зеленню. Змастити сметаною.
5. Зверху викласти м’ясний фарш, акуратно розрівняти і теж нанести шар сметани. На м’ясо розподілити решту тушкованої капусти і посипати сиром.
6. Поставити в розігріту до 200 градусів духову піч і випікати півгодини.
Приємного апетиту!
3. Овочеве рагу з м’ясним фаршем «Мексика»
Феєрія смаків і правильне поєднання інгредієнтів вкупі дають чудовий смак і аромат. Спробуйте приготувати таке рагу у вишуканому мексиканському стилі разом з нами. Вам неодмінно сподобається.
Інгредієнти:
- півкіло яловичого фаршу (можна замінити іншим);
- 100 мілілітрів сухого червоного вина;
- 1 цибулина;
- 3 зубчики часнику;
- 2 столові ложки томатної пасти;
- 400 грам червоної квасолі;
- стручок перцю чилі;
- столова ложка меленої паприки;
- 2 столові ложки консервованої кукурудзи.
Покрокове опис рецепту:
1.Цибулю дрібно нарубати. З часником вчинити так само. Обсмажити їх на невеликій кількості олії, буквально 2-3 хвилини.
2. Тепер потрібно додати фарш. Як тільки він «схопитися» і зблідне, його треба розім’яти виделкою на крупинки. Смажити приблизно 10 хвилин.
3. Поки підсмажується м’ясо, зробимо соус для нього. Для цього потрібно змішати червоне вино і томатну пасту. Якщо маса виходить густовата, можна додати ще трохи вина або води. Перець чилі очистити від насіння і дрібно нарізати. Шматочки теж відправити в соус. Посолити, приправити і перемішати.
4. Отриманим соусом залити м’ясну зажарку, ретельно перемішати. Додати трохи води, щоб маса не була сухою.
5. Коли маса закипить, додати туди квасолю та кукурудзу. Якщо вважаєте за потрібне додати ще води, зробіть це. Посипати меленою паприкою і розмішати. Тушкувати під кришкою на невеликому вогні півгодини.
6. Блюдо готове. Можна знімати з вогню і розкладати по тарілочках! Його можна поєднувати як з гарніром, так і є, як самостійне блюдо.
4. Тефтелі в томатному соусі — дуже смачно
Тюфтельки — це завжди гарна ідея. Особливо, якщо приготувати їх з цього простим і смачним рецептом. Спробуйте!
Інгредієнти:
- півкіло м’ясного фаршу (з будь-якого м’яса, можна змішаний);
- 2 столові ложки томатного соусу (можна приготувати з томатної пасти);
- курячі яйця — 1-2 штуки;
- 4 столові ложки олії;
- 2 щіпки солі;
- 2 столові ложки майонезу;
- 2 чайні ложки без гірки меленого перцю;
- 2-3 цибулини.
Покрокове опис рецепту:
1.У фарш додати дрібно нарубаної або пропущений через м’ясорубку цибулю. Розбити 1-2 яйця, посолити і приперчити. Ретельно перемішати.
2.Зліпити з отриманої маси кульки невеликого розміру.
3. У сковороду налити олію і викласти рівним шаром тефтелі. Обсмажити їх з двох сторін до рум’яної скоринки.
4. Окремо змішати майонез і томатний соус. Додати трохи води, щоб був стан густоватого соусу. Полити отриманою масою тефтелі і накрити кришкою. Гасити 25 хвилин з моменту закипання.
5. Гаряче блюдо можна відразу подавати до столу.
5. Суп-гуляш з фаршем — простий спосіб приготування
Потрібно приготувати до вечері і перше, і друге, а часу катастрофічно не вистачає? Пропоную вам приготувати такий густий супчик, який послужить як першим, так і другим блюдом. Смачно, ситно і практично! Приготуємо?
Інгредієнти:
- півкіло м’ясного фаршу;
- одна цибулина;
- півтора літра м’ясного бульйону або води;
- 1 морквина;
- 4 картоплини;
- 600 грам томатного соку;
- 50 грам пасти або макаронів;
- пучок зелені;
- щіпка меленого мускатного горіха;
- сіль і спеції за смаком;
- 3 лаврушки.
Покрокове опис рецепту:
1.У каструлі з товстим дном або казанку розігріти трохи олії. Підсмажити на ньому м’ясний фарш. Розім’яти його вилкою, щоб він перетворився на рівні, не надто великі грудочки.
2. Як тільки м’ясо зблідне, додати до нього подрібнений середніми брусочками цибулю. Через пару хвилин додати нарізану маленькими шматочками моркву.
3. Ще через 5 хвилин додати спеції, лаврушку, мускатний горіх і сіль. Перемішати.
4. Влити сік, розмішати і тушкувати 7 хвилин на невеликому вогні після закипання.
5. Тепер потрібно залити масу водою або бульйоном і дочекатися закипання. Тим часом потрібно почистити картоплю, нарізати шматочками. Як тільки суп закипить, додати картоплю в варіння. Спробуйте на смак і урегулируйте сіль і спеції.
6. За три хвилини до готовності картоплі додати макарони або пасту. Вони не повинні розваритися, а бути лише в стані напівготовності. Після зняття з плити, дати страві настоятися під кришкою 5-10 хвилин.
6. Відео про те, що приготувати з фаршу — 5 смачних рецептів з беконом
Якщо ви так і не змогли визначитися, що б вам приготувати з фаршу, перегляньте цю оригінальну збірку. Всі рецепти передбачають додавання смужок бекону, що робить страви ще більш пікантними і соковитими.
Сподіваюся, ми змогли допомогти вам зробити правильний вибір, який залишить ситими і задоволеними всіх членів сім’ї.
Готуйте з любов’ю і бажанням творити! Бажаю вам творчих і кулінарних перемог! До нових зустрічей!