Відмінний рецепт приготування смачної страви спагеті з фрикадельками.
Інгредієнти
-
300 гр.
— яловичина (без кісток)
-
4 шт.
— печериці (великого розміру)
-
2-3 скибочки
— хліб (білий батон)
-
1 шт
— цибуля ріпчаста
-
4 зубчики
— часник
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1 шт.
— куряче яйце
-
600 гр.
— помідори
-
1/2 пучка
— базилік
-
3 гілочки
— чебрець
-
1/2 пачки
— спагеті (250 гр.)
-
4 щіпки
— сир (пармезан тертий)
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готові гарячі спагетті розкладаємо по тарілках, зверху розміщуємо фрикадельки, поливаємо соусом, посипаємо Пармезаном і подаємо.
Приємного апетиту!
Пропускаємо через м’ясорубку печериці (розрізаємо навпіл), яловичину (нарізаємо на невеликі шматочки), половину ріпчастої цибулі (розрізаємо на 3 частини), батон, 2 зубчики часнику. Можна подрібнити все в блендері.
У миску до подрібненим грибів, яловичині, цибулі і часнику додаємо яйце, дрібно нарізану петрушку, сіль, перець чорний і ретельно перемішуємо.
Формуємо з фаршу близько 20 фрикадельок (2,5-3 см в діаметрі) і викладаємо на дошку.
На помідорах робимо хрестоподібні надрізи, опускаємо в окріп на 20-25 секунд, виймаємо, відразу опускаємо в холодну воду і потім легко знімаємо шкірку.
Підготовлені помідори дрібно нарізаємо.
У середній каструлі нагріваємо олію на середньому вогні, додаємо половину дрібно нарізаного лука і нарізаний часник. Обсмажуємо до м’якості близько 7 хвилин.
Викладаємо в каструлю нарізані помідори, солимо, перчимо. Додаємо подрібнений базилік, гілочки чебрецю і вливаємо півсклянки води. Тушкуємо помідори близько 20 хвилин. Якщо соус виходить густим, додаємо ще трохи води. Воду добре замінити на м’ясний бульйон.
У готовий соус викладаємо підготовлені фрикадельки і варимо 10 хвилин на повільному вогні, не помішуючи. Потім фрикадельки акуратно перевертаємо і варимо ще 15-20 хвилин.
Між тим, готуємо макарони відповідно до інструкції на упаковці в киплячій підсоленій воді, відкидаємо на друшляк.