Ароматні пиріжки з повітряного дріжджового тіста з картоплею, сушеними грибами та цибулею.
Інгредієнти
Для тіста:
-
4 чашки
— мука
-
2 склянки
— молоко (тепле)
-
1 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
2 шт.
— куряче яйце
-
2 ст. л.
— сметана
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1/4 ч. л.
— цукор
-
1 1/4 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
5 шт.
— картопля
-
1 1/2 чашки
— гриби (будь-які сушені)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста (середній)
-
120 гр.
— вершкове масло
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Для смаження:
-
1 склянка
— рослинна олія
Рецепт приготування
Змішуємо 1 склянку молока (тепле, не вище 38 градусів), цукор (1/4 ч. л.), сіль (1/4 ч. л.), дріжджі і борошно (8 ст. л.). Накриваємо і залишаємо на столі на 10 хвилин.
В іншій мисці збиваємо вінчиком залишки теплого молока з яйцями, сметаною, сіллю (1 ч. л.) і рослинною олією. Додаємо підійшла пінисту дріжджову суміш.
Додаємо порціями все борошно і добре перемішуємо.
Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Будь-які гриби (можна навіть брати шиітаке) замочуємо в гарячій воді, поки не набухнуть. Зливаємо гриби нарізаємо дрібно.
Очищену картоплю відварюємо до готовності. Зливаємо і розминаємо в пюре.
У сковороді розтоплюємо масло (120 гр.), подрібнену цибулю обсмажуємо, додаємо нарізані ароматні гриби і смажимо 5-10 хвилин. У підготовлене пюре викладаємо грибну суміш, додаємо сіль, перець і добре перемішуємо. Смачна начинка для пиріжків готова.
Готове тісто викладаємо з борошном на поверхню, ділимо на шматки (з тенісний м’яч) і формуємо кульки. Руками або качалкою формуємо коржик і викладаємо 1,5-2 ст. л. ароматної начинки.
Щільно скріплюємо краю.
Перевертаємо і притискаємо долонею.
Викладаємо порціями підготовлені пиріжки в гаряче масло й обсмажуємо з 2-х боків до коричневого кольору.
Подаємо смачні пиріжки гарячими з молоком або солодким гарячим чаєм. Приємного апетиту!