Смажені кабачки


Відмінний рецепт приготування кабачків з часником і сиром.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — кабачок (цукіні)

  • 100 гр.

    — сир (Пошехонський, Гауда)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль (морська)

Рецепт приготування

    Для приготування смажених кабачків розігріваємо духовку до 200 градусів.

    В чашу кухонного комбайна викладаємо очищений часник, вершкове масло, рослинна олія і перемішуємо до однорідної маси.

    Кабачки (цукіні) миємо і зрізаємо кінці. Розрізаємо не до кінця кожен кабачок (цукіні) на скибочки шириною близько 1 див. Викладаємо підготовлені кабачки в змащену маслом форму для запікання.

    Половиною підготовленої суміші з часнику змащуємо кожен кабачок (цукіні), втираємо обережно між шматочками. Посипаємо розрізані кабачки морською сіллю, перцем і накриваємо форму фольгою. Відправляємо запікатися кабачки на 20-25 хвилин.

    Виймаємо гарячі кабачки, акуратно змащуємо залишилася сумішшю, запікаємо без фольги 10 хвилин. Потім виймаємо, посипаємо натертим сиром і відправляємо запікатися кабачки з сиром ще на 10 хвилин.

  • Готові кабачки з часником і сиром подаємо гарячими. Приємного апетиту!