Простий швидкий рецепт смаженої риби хек у великій кількості рослинного масла.
Інгредієнти
-
2 шт.
— хек
-
6 ст. л.
— мука
-
2 ч. л.
— паприка
-
4 ч. л.
— сіль
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
Хек очищаємо від луски. Розрізаємо, видаляємо нутрощі, відрізаємо голову, хвіст і промиваємо.
Підготовлені тушки хека натираємо зовні і всередині сіллю.
Борошно змішуємо з паприкою, перцем і 1 щіпкою солі.
Обвалюємо хек в борошні, повністю покриваючи всю тушку.
Викладаємо хек в борошні в гаряче масло, щоб повністю покривала рибу.
Обсмажуємо, постійно перевертаючи, до золотистої скоринки 4-5 хвилин.
Готову рибку викладаємо на паперові серветки.
Ароматну гарячу рибу подаємо з пюре та/або овочами. Приємного апетиту!