Простий рецепт цілої смаженої курки в пакет для запікання з селерою, лимоном і петрушкою.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка (ціла)
-
1 шт.
— лимон
-
2 стебла
— селера
-
2 гілочки
— петрушка
-
2 шт.
— лавровий лист
-
1 ч. л.
— перець (горошок)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Лимон розрізаємо на 6 часточок, селера — на шматочки, петрушку поділяємо на невеликі гілочки.
Тушку курки натираємо всередині і зовні сіллю, викладаємо всередину половину кружалець лимона, селери, додаємо половину гілочок петрушки і один лавровий лист. Скріплюємо мотузкою ніжки курки.
Викладаємо підготовлену тушку курки в пакет для запікання, посипаємо горошинками перцю, поруч додаємо залишки лимона, селери і петрушки. Скріплюємо пакет спеціальною кліпсою і викладаємо на деко.
Запікаємо ароматну курочку в розігрітій духовці при 200 градусах 40 хвилин.
Готову цілу курку подаємо гарячою зі свіжими або смаженими овочами. Приємного апетиту!