Відмінний рецепт смаженої картоплі в олії до золотистої хрусткою скоринкою і ароматними насінням коріандру і кмину. Таку гарну картоплю можна подавати як святковий гарнір до будь-якого виду м’яса, риби або окремо з овочевими салатами.
Інгредієнти
-
12 шт.
— картопля (середнього розміру)
-
1 ч. л.
— коріандр (насіння)
-
1 ч. л.
— кмин (насіння)
-
2 склянки
— рослинна олія
-
1,5 ст. л.
— вершкове масло (топлене)
-
1,5 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Картопля середнього розміру очищаємо і ріжемо навпіл, якщо картопля великого розміру, то розрізаємо бульби на 3-4 частини.
У жаровню додаємо рослинне масло.
Топлене масло і розігріваємо на сильному вогні.
Підготовлені половинки картоплі посипаємо сіллю.
Викладаємо картоплю в жаровню порціями, щоб половинки були поруч один з одним і при смаженні не злипалися. Зменшуємо вогонь до середнього, не накриваємо кришкою.
Смажимо половинки картоплі в гарячому маслі, постійно перевертаючи на різні боки, щоб весь картопля хрусткою скоринкою покрився. На готовність перевіряємо ножем.
У ступці подрібнюємо ароматні насіння кмину та коріандру.
Обсмажуємо всю картоплю і викладаємо на тарілку.
Посипаємо готову картоплю ароматними спеціями і подаємо. Приємного апетиту!