Відмінний рецепт найсмачнішої скумбрії, запеченої з ароматною сумішшю з свіжих трав (петрушка, розмарин, базилік, майоран, зелений лук, чебрець), часнику і рослинного масла.
Інгредієнти
-
2 шт.
— скумбрія (по 250-300 гр.)
-
3 гілочки
— чебрець
-
1/2 пучка
— зелена цибуля
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1 гілочка
— розмарин
-
3 гілочки
— майоран
-
10 листочків
— базилік
-
1 зубчик
— часник
-
1 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Моєму з висушуємо гілочки чебрецю, петрушки, розмарину, майорану, листочки базиліка і пір’я зеленої цибулі.
У миску нарізаємо всю підготовлену траву, додаємо подрібнений часник, сіль і масло. Перемішуємо ароматну суміш.
Скумбрію промиваємо, очищаємо і справах на всій поверхні глибокі поздовжні розрізи.
Кожен розріз заповнюємо січеною зеленню і часником та олією.
Викладаємо підготовлену скумбрію на деко зі змазаною олією пекарської папером і відправляємо ароматну рибку в духовку при 180 градусах хвилин на 20. Подаємо соковиту ароматну скумбрію гарячої з улюбленим гарніром і салатиком. Приємного апетиту!