Сирний суп


Оригінальний рецепт приготування ароматного супу з сиру, пива, вершків з грінками і беконом.

Інгредієнти

  • 150 гр.

    — сир (Чеддер)

  • 30 гр.

    — сир (копчений)

  • 120 мл

    — вершки

  • 180 мл

    — пиво (світле)

  • 125 мл.

    — вода (гаряча)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 10 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ч. л.

    — паприка (кайєнський перець)

  • 50 гр.

    — бекон

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — хліб (на грінки)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Бекон нарізаємо на середні шматочки і обсмажуємо до золотисто-коричневої скоринки.


    Викладаємо на паперові серветки.


    Хліб нарізаємо на середні шматочки і обсмажуємо в жирі після бекону.

    Часник з цибулею дрібно нарізаємо і злегка обсмажуємо в невеликій кількості олії, часник не повинен підгоріти.

    До обсмажених часнику і цибулі додаємо лавровий лист, кайенский перець.


    Додаємо борошно і обсмажуємо протягом 2 хвилин.


    Заливаємо часник з цибулею і борошном пивом і водою, швидко перемішуючи, варимо 3 хвилини і проціджуємо.
    Ставимо бульйон з пивом на середній вогонь, вливаємо вершки і варимо 5 хвилин.


    Сир нарізаємо кубиками, викладаємо в суп. Сирний суп постійно перемішуємо, поки сир не розплавиться і суп не загусне.

    Готовий гарячий сирний суп розливаємо по тарілках, додаємо підготовлений бекон, грінки і подаємо. Приємного апетиту!