Відмінний рецепт приготування східного супу з баранини, картоплі, моркви, цибулі і зеленого перцю.
Інгредієнти
-
1 кг.
— баранина (на кістці)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 шт.
— помідори
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— перець (зелений)
-
2 шт.
— картопля
-
за смаком
— кінза
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Баранину на кістки промиваємо і викладаємо в казан. Заливаємо 10 чашок води, доводимо до кипіння на середньому вогні. Як тільки вода з бараниною починає злегка закипати, зливаємо воду, щоб зменшити запах, який, як правило, баранина має.
Промиваємо казан, додаємо баранину і 11 чашок кип’яченої води. Коли вода закипить, з’явиться більше піни на поверхні супу, використовуючи ложку, знімаємо піну. Бульйон в супі повинен бути прозорим.
Варимо баранину на кістки на середньому вогні 2 години і періодично додаємо кип’ячену воду.
Овочі беремо великого розміру, очищаємо, промиваємо та нарізаємо крупно.
Підготовлений цибулю викладаємо в каструлю до м’яса за 15 хвилин до готовності баранини і додаємо сіль, перець мелений. Потім додаємо підготовлені помідори і варимо ще 10 хвилин.
Коли помідор стане м’якою, додаємо інші підготовлені овочі.
Варимо суп шурпа ще 20 хвилин. Виймаємо баранину і відокремлюємо м’ясо від кістки.
У тарілки викладаємо великі шматки овочів, додаємо шматочки баранини, заливаємо ароматним бульйоном, додаємо кінзу і подаємо. Приємного апетиту!