Щавлевий суп зі свининою


Весняний ароматний суп або зелений борщ з щавлю, свинини, моркви, кореня петрушки, картоплі і рису. У готовий суп додаємо варені яйця і сметану.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — свинина (на кістці)

  • 2 чашки

    — щавель

  • 2 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — корінь петрушки (за бажанням)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 склянки

    — рисова крупа

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 3 шт.

    — лавровий лист

  • 3 шт.

    — куряче яйце (варені)

  • 6 шт.

    — перець (горошок)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Великий шматок свинини промиваємо, розрізаємо навпіл і викладаємо в киплячу воду (2,5-3 літра). Доводимо воду з м’ясом до кипіння, знімаємо піну, ставимо вогонь на мінімум і варимо свинину на кістки 1 годину.


    М’ясо виймаємо, даємо трохи охолонути, знімаємо з кістки і нарізаємо на шматочки.


    Підготовлені шматочки свинини відправляємо назад в киплячий бульйон, додаємо лавровий лист і горошини перцю.


    Очищені коріння петрушки (за бажанням) і моркву нарізаємо соломкою. Відправляємо в бульйон з м’ясом.


    Цибулю обсмажуємо.


    Підготовлений нарізану картоплю додаємо в суп.


    Рис промиваємо 4-5 разів і викладаємо в суп.


    Додаємо обсмажені цибулю і варимо ароматний суп, поки картопля не стане м’яким.


    Щавель промиваємо нарізаємо соломкою, кріп дрібно. Викладаємо підготовлену зелень на суп.


    Додаємо сіль (1 ст. л.).


    Варимо ароматний зелений борщ 2-3 хвилини після закипання і пробуємо на сіль.


    На одну порцію супу нарізаємо по половині вареного яйця і додаємо в миски.

    Заливаємо варене яйце гарячим ароматним супом з щавлю, додаємо сметану (1 ст. л.) і подаємо. Приємного апетиту!