Весняний ароматний суп або зелений борщ з щавлю, свинини, моркви, кореня петрушки, картоплі і рису. У готовий суп додаємо варені яйця і сметану.
Інгредієнти
-
500 гр.
— свинина (на кістці)
-
2 чашки
— щавель
-
2 шт.
— картопля
-
1 шт.
— корінь петрушки (за бажанням)
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 склянки
— рисова крупа
-
1/2 пучка
— кріп
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
3 шт.
— лавровий лист
-
3 шт.
— куряче яйце (варені)
-
6 шт.
— перець (горошок)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Великий шматок свинини промиваємо, розрізаємо навпіл і викладаємо в киплячу воду (2,5-3 літра). Доводимо воду з м’ясом до кипіння, знімаємо піну, ставимо вогонь на мінімум і варимо свинину на кістки 1 годину.
М’ясо виймаємо, даємо трохи охолонути, знімаємо з кістки і нарізаємо на шматочки.
Підготовлені шматочки свинини відправляємо назад в киплячий бульйон, додаємо лавровий лист і горошини перцю.
Очищені коріння петрушки (за бажанням) і моркву нарізаємо соломкою. Відправляємо в бульйон з м’ясом.
Цибулю обсмажуємо.
Підготовлений нарізану картоплю додаємо в суп.
Рис промиваємо 4-5 разів і викладаємо в суп.
Додаємо обсмажені цибулю і варимо ароматний суп, поки картопля не стане м’яким.
Щавель промиваємо нарізаємо соломкою, кріп дрібно. Викладаємо підготовлену зелень на суп.
Додаємо сіль (1 ст. л.).
Варимо ароматний зелений борщ 2-3 хвилини після закипання і пробуємо на сіль.
На одну порцію супу нарізаємо по половині вареного яйця і додаємо в миски.
Заливаємо варене яйце гарячим ароматним супом з щавлю, додаємо сметану (1 ст. л.) і подаємо. Приємного апетиту!