Шашлик з баранини на кістці


Соковитий шашлик з баранини на кістці, маринованої з східними ароматними спеціями. Шматочки баранини нанизуємо відразу на 5 або 3 шампурів.

Інгредієнти

  • 16 шматків

    — баранина (відбивні на кісточці)

  • 500 гр.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 ст. л.

    — коріандр (мелений)

  • 1 ст. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (червоний мелений гострий)

  • 1/2 ч. л.

    — куркума (мелена)

  • 1/2 ч. л.

    — кардамон (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо всі ароматні спеції. У велику ємність викладаємо шматочки баранини на кістці, посипаємо підготовленою сумішшю спецій і добре перемішуємо. Цибулю нарізаємо кільцями, часник дрібно і викладаємо в ароматні шматочки баранини, все добре перемішуємо. Підготовлену баранину накриваємо в мисці або найкраще викладаємо шматки в щільний пакет із застібкою (зіп-лок) і закриваємо. Відправляємо баранину в спеціях в холодильник на 24 години (краще на 48).

    В мангалі розводимо багаття. Мариновані шматочки баранини виймаємо з пакета, просушуємо паперовими рушниками і посипаємо сіллю з усіх боків. Шматочки можна нанизувати відразу на 5 шампурів або на 3.


    По одному шматку починаємо нанизувати на 5 шампурів, шматочки чергуємо так, щоб тонка частина стикалася з товстою частиною шматків.


    Як багаття прогорить і утворюються вугілля, викладаємо підготовлені шампури з бараниною на мангал. Обсмажуємо смачні шашлики, постійно перевертаючи, до золотисто-коричневої скоринки 15-25 хвилин (залежить від ступеня підсмажування). Паралельно з м’ясом можна обсмажити на шампурах овочі (перець, помідори, кабачки тощо).

    Подаємо ароматні шашлики з баранини гарячими з обсмаженими овочами. Приємного апетиту!