Соковитий шашлик з баранини на кістці, маринованої з східними ароматними спеціями. Шматочки баранини нанизуємо відразу на 5 або 3 шампурів.
Інгредієнти
-
16 шматків
— баранина (відбивні на кісточці)
-
500 гр.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— коріандр (мелений)
-
1 ст. л.
— кмин (мелений)
-
1/2 ч. л.
— перець (червоний мелений гострий)
-
1/2 ч. л.
— куркума (мелена)
-
1/2 ч. л.
— кардамон (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
У мисці змішуємо всі ароматні спеції. У велику ємність викладаємо шматочки баранини на кістці, посипаємо підготовленою сумішшю спецій і добре перемішуємо. Цибулю нарізаємо кільцями, часник дрібно і викладаємо в ароматні шматочки баранини, все добре перемішуємо. Підготовлену баранину накриваємо в мисці або найкраще викладаємо шматки в щільний пакет із застібкою (зіп-лок) і закриваємо. Відправляємо баранину в спеціях в холодильник на 24 години (краще на 48).
В мангалі розводимо багаття. Мариновані шматочки баранини виймаємо з пакета, просушуємо паперовими рушниками і посипаємо сіллю з усіх боків. Шматочки можна нанизувати відразу на 5 шампурів або на 3.
По одному шматку починаємо нанизувати на 5 шампурів, шматочки чергуємо так, щоб тонка частина стикалася з товстою частиною шматків.
Як багаття прогорить і утворюються вугілля, викладаємо підготовлені шампури з бараниною на мангал. Обсмажуємо смачні шашлики, постійно перевертаючи, до золотисто-коричневої скоринки 15-25 хвилин (залежить від ступеня підсмажування). Паралельно з м’ясом можна обсмажити на шампурах овочі (перець, помідори, кабачки тощо).
Подаємо ароматні шашлики з баранини гарячими з обсмаженими овочами. Приємного апетиту!