Відмінна закуска — паштет з копченого лосося і вершкового сиру в кошиках із заварного тіста.
Інгредієнти
Для тіста:
-
125 мл.
— вода
-
30 гр.
— вершкове масло
-
75 гр.
— мука
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
1 щіпка
— сіль
Для паштету:
-
70 гр.
— лосось (копчений тощо)
-
100 гр.
— сир (вершковий)
-
1/2 ч. л.
— хрін (тертий)
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
1 ст. л.
— сметана
-
2 гілочки
— кріп
-
за смаком
— перець (мелений)
Рецепт приготування
У каструлі нагріваємо до кипіння воду з вершковим маслом.
Швидко помішуючи, висипаємо борошно. Перемішуємо і варимо тісто 1-2 хвилини, поки не загусне і не буде легко відставати від стінок каструлі. Знімаємо з вогню і охолоджуємо, тісто має бути теплим.
Додаємо в тісто сіль, перець і одне яйце, інтенсивно перемішуємо, потім додаємо друге і швидко перемішуємо.
Готове заварне тісто викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і формуємо на деку з пекарської папером розетки 3-4 см в діаметрі.
Відправляємо профітролі в духовку на 25 хвилин при 190 градусах. Остуджуємо і зрізаємо кришечки.
Поки запікаються профітролі, готуємо паштет з риби. У чашу блендера викладаємо філе копченого лосося, вершковий сир, хрін, розм’якшене вершкове масло, сметану, нарізаний кріп і перець мелений. Перемішуємо до однорідної маси. Без блендера філе лосося спочатку пропускаємо 2 рази через м’ясорубку, а потім додаємо всі інгредієнти і ретельно перемішуємо.
Наповнюємо паштетом підготовлені профітролі, прикриваємо кришечками і подаємо. Приємного апетиту!