Дуже смачна закуска з заварного тіста, курячої печінки, грибів (глива) з додаванням петрушки.
Інгредієнти
Для тіста:
-
65 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
25 гр.
— вершкове масло
-
2 шт.
— куряче яйце
-
1/4 ч. л.
— сіль
-
130 мл.
— вода
Для начинки:
-
300 гр.
— печінка (куряча)
-
6 шт.
— глива
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 ст. л.
— вершкове масло
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1/2 пучка
— петрушка
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для тесту в каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо масло, сіль, розчиняємо і, енергійно помішуючи, додаємо порціями борошно. Добре помішуємо, варимо тісто 2 хвилини і знімаємо з вогню.
Тісто трохи охолоджуємо, перекладаємо в чашу блендера і, збиваючи, додаємо яйця. Готове заварне перекладаємо тісто в кондитерський мішок і, роблячи завитки, розміщуємо на силіконовій поверхні для випічки або на змащеному деку.
Відправляємо заготовку для профітролей в розігріту духовку до 210 градусів на 10 хвилин, потім зменшуємо до 180 і випікаємо ще 15 хвилин. Готові профітролі остуджуємо і розрізаємо гострим ножем навпіл.
Поки випікаються профітролі, курячу печінку промиваємо, дрібно ріжемо, солимо і обсмажуємо в маслі (1 ст. л.). На іншій сковороді обсмажуємо нарізану цибулю в рослинній олії, потім додаємо нарізані гриби і смажимо на середньому вогні накритими, поки рідина не випарується. Викладаємо обсмажені гриби з цибулею в готову курячу печінку, додаємо нарізану петрушку, добре перемішуємо, пробуємо на сіль і начинка для профітролей готова.
Заповнюємо нижню частину профітролей ароматною начинкою, накриваємо кришками і відразу подаємо. Приємного апетиту!