Профітролі з курячою печінкою та грибами


Дуже смачна закуска з заварного тіста, курячої печінки, грибів (глива) з додаванням петрушки.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 65 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 25 гр.

    — вершкове масло

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1/4 ч. л.

    — сіль

  • 130 мл.

    — вода

Для начинки:

  • 300 гр.

    — печінка (куряча)

  • 6 шт.

    — глива

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ст. л.

    — вершкове масло

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для тесту в каструлі доводимо воду до кипіння, додаємо масло, сіль, розчиняємо і, енергійно помішуючи, додаємо порціями борошно. Добре помішуємо, варимо тісто 2 хвилини і знімаємо з вогню.


    Тісто трохи охолоджуємо, перекладаємо в чашу блендера і, збиваючи, додаємо яйця. Готове заварне перекладаємо тісто в кондитерський мішок і, роблячи завитки, розміщуємо на силіконовій поверхні для випічки або на змащеному деку.


    Відправляємо заготовку для профітролей в розігріту духовку до 210 градусів на 10 хвилин, потім зменшуємо до 180 і випікаємо ще 15 хвилин. Готові профітролі остуджуємо і розрізаємо гострим ножем навпіл.


    Поки випікаються профітролі, курячу печінку промиваємо, дрібно ріжемо, солимо і обсмажуємо в маслі (1 ст. л.). На іншій сковороді обсмажуємо нарізану цибулю в рослинній олії, потім додаємо нарізані гриби і смажимо на середньому вогні накритими, поки рідина не випарується. Викладаємо обсмажені гриби з цибулею в готову курячу печінку, додаємо нарізану петрушку, добре перемішуємо, пробуємо на сіль і начинка для профітролей готова.

    Заповнюємо нижню частину профітролей ароматною начинкою, накриваємо кришками і відразу подаємо. Приємного апетиту!