Пиріжки з картопляного тіста з фаршем і грибами


Ароматні пиріжки з швидкого картопляного тіста з начинкою з смаженого свинячого фаршу, грибів, цибулі та зелені.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 5-6 шт.

    — картопля

  • 100 гр.

    — мука

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 2 щіпки

    — сіль

Для начинки:

  • 300 гр.

    — м’ясний фарш (свинячий)

  • 1 жменю

    — гриби (сушені)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 1 щіпка

    — перець (мелений)

  • 2 щіпки

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Сушені гриби заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. В цей час очищену картоплю відварюємо і остуджуємо.

    У маслі (3 ст. л.) обсмажуємо цибулю, прибираємо з сковороди. В масло після цибулі додаємо свинячий фарш, подрібнені віджаті гриби, часник і смажимо 15-20 хвилин, поки рідина не піде. Солимо, перчимо і остуджуємо.

    У миску викладаємо підготовлені обсмажену цибулю, обсмажений свинячий фарш з грибами, подрібнену петрушку і перемішуємо.


    Остиглий картоплю розминаємо, додаємо розпушувач, сіль, сире яйце, борошно і добре перемішуємо. Тісто виходить липке і гладке.

    Картопляне тісто з допомогою борошна ділимо на кульки з мандарин (12-15 шт.), розминаємо руками корж, додаємо 1-1,5 ст. л. підготовленої ароматної начинки і закриваємо в долонях.
    Скріплюємо краю.


    Формуємо плоский рівний пиріжок.
    Викладаємо на поверхню з борошном швом вниз і за таким методом готуємо всі картопляне тісто.

    Обсмажуємо ароматні пиріжки у великій кількості олії до коричневої скоринки з 2-х сторін. Подаємо дуже смачні пиріжки з салатом з квашеної капусти. Приємного апетиту!