Ароматні пиріжки з швидкого картопляного тіста з начинкою з смаженого свинячого фаршу, грибів, цибулі та зелені.
Інгредієнти
Для тіста:
-
5-6 шт.
— картопля
-
100 гр.
— мука
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 ч. л.
— розпушувач
-
2 щіпки
— сіль
Для начинки:
-
300 гр.
— м’ясний фарш (свинячий)
-
1 жменю
— гриби (сушені)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
2 гілочки
— петрушка
-
1 щіпка
— перець (мелений)
-
2 щіпки
— сіль
-
за смаком
— рослинна олія
Рецепт приготування
Сушені гриби заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин. В цей час очищену картоплю відварюємо і остуджуємо.
У маслі (3 ст. л.) обсмажуємо цибулю, прибираємо з сковороди. В масло після цибулі додаємо свинячий фарш, подрібнені віджаті гриби, часник і смажимо 15-20 хвилин, поки рідина не піде. Солимо, перчимо і остуджуємо.
У миску викладаємо підготовлені обсмажену цибулю, обсмажений свинячий фарш з грибами, подрібнену петрушку і перемішуємо.
Остиглий картоплю розминаємо, додаємо розпушувач, сіль, сире яйце, борошно і добре перемішуємо. Тісто виходить липке і гладке.
Картопляне тісто з допомогою борошна ділимо на кульки з мандарин (12-15 шт.), розминаємо руками корж, додаємо 1-1,5 ст. л. підготовленої ароматної начинки і закриваємо в долонях.
Скріплюємо краю.
Формуємо плоский рівний пиріжок.
Викладаємо на поверхню з борошном швом вниз і за таким методом готуємо всі картопляне тісто.
Обсмажуємо ароматні пиріжки у великій кількості олії до коричневої скоринки з 2-х сторін. Подаємо дуже смачні пиріжки з салатом з квашеної капусти. Приємного апетиту!