Пиріг зі сливами


Смачний пиріг з ароматною начинкою зі сливи і ніжним бездріжджовим тестом.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 300 гр.

    — мука

  • 100 гр.

    — цукор

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 75 гр.

    — сметана

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 1 ч. л.

    — сіль

Для начинки:

  • 750 гр.

    — сливи (без кісточок)

  • 50 гр.

    — цукор

  • 20 гр.

    — крохмаль

  • 1 ч. л.

    — кориця (мелена)

  • 1/8 ч. л.

    — гвоздика (мелена)

  • 1/2 шт.

    — лимон

Рецепт приготування

    Холодне масло нарізаємо кубиками і залишаємо на столі на 7-8 хвилин. Борошно в мисці змішуємо з розпушувачем, цукром, сіллю і додаємо кубики масла. Перетираємо між пальців масло з борошном, щоб утворилися дрібні крихти.


    Додаємо в крихти жовток, сметану і замішуємо не липке тісто.


    Ділимо тісто на 2 рівні частини, загорнути плівкою і відправляємо охолоджуватися мінімум на 30 хвилин (краще на 1 годину).


    Сливу без кісточок нарізаємо часточками і в мисці змішуємо з цукром, корицею, гвоздикою, крохмалем і натертою цедрою половини лимона, щоб зливу просочилася всіма ароматами.

    Одну половину охолодженого тіста розкачуємо трохи більше за розміром форми (форма 28х18, тісто 32х22) і викладаємо у форму з пекарським листом. Відправляємо в холодильник.


    Другу половину розкачуємо за розміром першої половини і розрізаємо на смужки 1 див.


    Деко з тестом виймаємо і викладаємо зверху підготовлену ароматну сливу.


    Викладаємо смужки тесту на начинку у вигляді сітки.

    Випікаємо ароматний пиріг у духовці при 200 градусах 35 хвилин, потім повністю охолоджуємо і подаємо (за бажанням гарячий сливовий пиріг можна посипати цукровою пудрою). Приємного апетиту!