Смачний пиріг з ароматною начинкою зі сливи і ніжним бездріжджовим тестом.
Інгредієнти
Для тіста:
-
300 гр.
— мука
-
100 гр.
— цукор
-
200 гр.
— вершкове масло
-
75 гр.
— сметана
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
1 ч. л.
— розпушувач
-
1 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
750 гр.
— сливи (без кісточок)
-
50 гр.
— цукор
-
20 гр.
— крохмаль
-
1 ч. л.
— кориця (мелена)
-
1/8 ч. л.
— гвоздика (мелена)
-
1/2 шт.
— лимон
Рецепт приготування
Холодне масло нарізаємо кубиками і залишаємо на столі на 7-8 хвилин. Борошно в мисці змішуємо з розпушувачем, цукром, сіллю і додаємо кубики масла. Перетираємо між пальців масло з борошном, щоб утворилися дрібні крихти.
Додаємо в крихти жовток, сметану і замішуємо не липке тісто.
Ділимо тісто на 2 рівні частини, загорнути плівкою і відправляємо охолоджуватися мінімум на 30 хвилин (краще на 1 годину).
Сливу без кісточок нарізаємо часточками і в мисці змішуємо з цукром, корицею, гвоздикою, крохмалем і натертою цедрою половини лимона, щоб зливу просочилася всіма ароматами.
Одну половину охолодженого тіста розкачуємо трохи більше за розміром форми (форма 28х18, тісто 32х22) і викладаємо у форму з пекарським листом. Відправляємо в холодильник.
Другу половину розкачуємо за розміром першої половини і розрізаємо на смужки 1 див.
Деко з тестом виймаємо і викладаємо зверху підготовлену ароматну сливу.
Викладаємо смужки тесту на начинку у вигляді сітки.
Випікаємо ароматний пиріг у духовці при 200 градусах 35 хвилин, потім повністю охолоджуємо і подаємо (за бажанням гарячий сливовий пиріг можна посипати цукровою пудрою). Приємного апетиту!