Рецепт приготування смачного відкритого пирога з картоплею, беконом і сиром.
Інгредієнти
-
200 гр.
— борошно (пшеничне)
-
100 гр.
— вершкове масло
-
200 гр.
— бекон
-
6 шт.
— картопля (середнього розміру)
-
200 гр.
— сир (Тильзитер, Гауда)
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
1/2 ч. л.
— сода
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Жовток у мисці збиваємо з 1 столовою ложкою води, змащуємо сумішшю тісто і відправляємо пиріг в духовку на 30 хвилин. Апетитний відкритий пиріг з картоплею, беконом і сиром готовий! Приємного апетиту!
Вершкове масло нарізаємо в миску і залишаємо на 5-7 хвилин. Висипаємо борошно на дошку і посипаємо дрібкою солі і содою. В середину борошна викладаємо м’яке масло і перетираємо масло з борошном, поступово додаючи 5 столових ложок води. Замішуємо однорідне тісто і залишаємо на 30 хвилин у холодильнику.
Картоплю очищаємо і відварюємо 25 хвилин у воді, зливаємо і нарізаємо на скибочки. Бекон дрібно нарізаємо і обсмажуємо на сковороді 2-3 хвилини.
Духовку розігріваємо до 210 градусів. Деко вистилаємо пергаментним папером.
Тісто розгортаємо в прямокутник довжиною 30 см. і шириною 25 див Викладаємо тісто на деко.
В центр тіста викладаємо підготовлену картоплю, залишаємо по краях по 5 див., солимо і перчимо. На картоплю викладаємо бекон і посипаємо все натертим сиром. Закриваємо краї тіста, залишаючи середину відкритою.