Відмінний рецепт приготування соковитого філе свинини, запеченої з духмяними яблуками, морквою і цибулею.
Інгредієнти
-
1,4 кг
— свинина (вирізка)
-
2 шт.
— яблуко
-
2 шт.
— морква
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 щіпка
— розмарин (сушений)
-
1 щіпка
— чебрець (сушений)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування ароматного соковитого жаркого ставимо за духовку на 200 градусів.
Чисті яблука розрізаємо навпіл і кожну половинку на 3 частини, очищаємо від насіння. Очищену цибулю ріжемо на 4 частини, часник нарізаємо дрібно, очищену моркву розрізаємо вздовж на 2 частини і поперек на скибочки (якщо морква тонка, то нарізаємо кружечками). Підготовлені яблука з овочами викладаємо у високу жаровню, додаємо розм’якшене вершкове масло, сіль і перемішуємо.
Промитий шматок свинини просушуємо серветками, щедро натираємо сіллю, перцем і посипаємо чебрецем і розмарином. Підготовлену свинину викладаємо в гаряче рослинне масло і швидко на сильному вогні обсмажуємо (запечатуємо всі соки всередині шматка). Викладаємо обсмажені шматок свинини на яблука, цибулю, моркву і відправляємо в духовку на 1 годину 15 хвилин.
Готове ароматне філе свинини нарізаємо і подаємо з часточками запечених яблук, цибулі та моркви. Приємного апетиту!