Печеня зі свинини з яблуками і цибулею


Відмінний рецепт приготування соковитого філе свинини, запеченої з духмяними яблуками, морквою і цибулею.

Інгредієнти

  • 1,4 кг

    — свинина (вирізка)

  • 2 шт.

    — яблуко

  • 2 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 щіпка

    — розмарин (сушений)

  • 1 щіпка

    — чебрець (сушений)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування ароматного соковитого жаркого ставимо за духовку на 200 градусів.


    Чисті яблука розрізаємо навпіл і кожну половинку на 3 частини, очищаємо від насіння. Очищену цибулю ріжемо на 4 частини, часник нарізаємо дрібно, очищену моркву розрізаємо вздовж на 2 частини і поперек на скибочки (якщо морква тонка, то нарізаємо кружечками). Підготовлені яблука з овочами викладаємо у високу жаровню, додаємо розм’якшене вершкове масло, сіль і перемішуємо.


    Промитий шматок свинини просушуємо серветками, щедро натираємо сіллю, перцем і посипаємо чебрецем і розмарином. Підготовлену свинину викладаємо в гаряче рослинне масло і швидко на сильному вогні обсмажуємо (запечатуємо всі соки всередині шматка). Викладаємо обсмажені шматок свинини на яблука, цибулю, моркву і відправляємо в духовку на 1 годину 15 хвилин.

    Готове ароматне філе свинини нарізаємо і подаємо з часточками запечених яблук, цибулі та моркви. Приємного апетиту!