Печеня з курки в горщиках


Рецепт ароматної страви в духовці. Шматочки курки, картоплі і цибулі, тушковані в курячому бульйоні з сметаною з додаванням невеликої кількості сиру.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — курка (стегно)

  • 900 гр.

    — картопля

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 50 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 склянка

    — сметана

  • 1 склянка

    — бульйон (курячий)

  • 1 гілочка

    — петрушка

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування смачного жаркого ставимо за духовку на 190 градусів.

    З курячих стегон зрізаємо м’ясо нарізаємо на шматочки, викладаємо в масло і швидко обсмажуємо на сильному вогні з додаванням солі і перцю. В масло після курячих шматочків викладаємо нарізані часник і цибулю. Смажимо до м’якості, перемішуємо з обсмаженими шматочками курки і розкладаємо по горщикам (4-6 шт., залежить від розміру).


    Очищену картоплю нарізаємо довільно і викладаємо в горщики на курку, посипаємо сіллю і перцем.


    Сметану змішуємо з курячим бульйоном і розливаємо по горщикам. Багато не наливаємо, щоб при запіканні рідина не виходила за краї.


    Підготовлені горщики накриваємо і ставимо в духовку на 35 хвилин, потім відкриваємо посипаємо нарізаною зеленню, натертим сиром і запікаємо відкритими ще 8-10 хвилин.

  • Смачна печеня з курки подаємо гарячим на підставках з хрустким овочевим салатом. Приємного апетиту!