Рецепт ароматної страви в духовці. Шматочки курки, картоплі і цибулі, тушковані в курячому бульйоні з сметаною з додаванням невеликої кількості сиру.
Інгредієнти
-
500 гр.
— курка (стегно)
-
900 гр.
— картопля
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
50 гр.
— сир (твердий)
-
1 склянка
— сметана
-
1 склянка
— бульйон (курячий)
-
1 гілочка
— петрушка
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Смачна печеня з курки подаємо гарячим на підставках з хрустким овочевим салатом. Приємного апетиту!
Для приготування смачного жаркого ставимо за духовку на 190 градусів.
З курячих стегон зрізаємо м’ясо нарізаємо на шматочки, викладаємо в масло і швидко обсмажуємо на сильному вогні з додаванням солі і перцю. В масло після курячих шматочків викладаємо нарізані часник і цибулю. Смажимо до м’якості, перемішуємо з обсмаженими шматочками курки і розкладаємо по горщикам (4-6 шт., залежить від розміру).
Очищену картоплю нарізаємо довільно і викладаємо в горщики на курку, посипаємо сіллю і перцем.
Сметану змішуємо з курячим бульйоном і розливаємо по горщикам. Багато не наливаємо, щоб при запіканні рідина не виходила за краї.
Підготовлені горщики накриваємо і ставимо в духовку на 35 хвилин, потім відкриваємо посипаємо нарізаною зеленню, натертим сиром і запікаємо відкритими ще 8-10 хвилин.