Овочі в клярі


Соковиті шматочки овочів в клярі. Відмінний рецепт приготування вегетаріанської овочевого страви з брокколі, баклажанів, перцю і ріпчастої цибулі.

Інгредієнти

  • 1,5 склянки

    — борошно (пшеничне)

  • 1 склянка

    — вода (крижана газована)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — баклажан (невеликого розміру)

  • 1 шт.

    — перець (солодкий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 8 шт.

    — брокколі (невеликі суцвіття)

  • за смаком

    — соєвий соус

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажани нарізаємо на тонкі поздовжні скибочки. Перець очищаємо від внутрішніх мембран і насіння. Нарізаємо на довгі шматочки, ріпчасту цибулю – кільцями. Суцвіття брокколі промиваємо.

    У мисці ретельно збиваємо вінчиком 1 склянку борошна, 1 склянку крижаної мінеральної воли і 1 яйце. Глибоку сковороду, ставимо на середній вогонь з великою кількістю масла.

    У миску насипаємо 0,5 склянки борошна. Підготовлені шматочки овочів невеликими порціями обвалюємо в борошні, потім відразу відправляємо в кляр і в гаряче олію. Обвалені овочі в борошні будуть краще утримувати кляр.

  • Обсмажуємо овочі в клярі від 1 до 2 хвилин, викладаємо в миску, посипаємо сіллю, за бажанням перцем. Подаємо овочі відразу гарячими з часточками лимона і соєвим соусом. Приємного апетиту!