Окрошку роблять на основі кефіру, квасу, мінеральної води і т. д. Спробуйте окрошку на основі води з лимонною кислотою, сметани і молока.
Інгредієнти
-
150-200 гр.
— курка (філе)
-
4 шт.
— куряче яйце
-
1 шт.
— огірок (середнього розміру)
-
3 шт.
— картопля (середнього розміру)
-
1 пучок
— зелена цибуля
-
1 пучок
— кріп
-
1 ч. л.
— лимонна кислота (без горба)
-
1 л.
— вода (очищена холодна)
-
5 ст. л.
— сметана
-
200-250 мл.
— молоко
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Окрошка виходить з кислинкою з-за лимонної кислоти і сметани і ніжною через молока. Відмінно втамовує голод і охолоджує в спеку. Подаємо окрошку з хлібом і відварною картоплею.
Приємного апетиту!
Куряче філе, картопля, яйця відварюємо в окремих каструлях, остуджуємо, яйця з картоплею очищаємо.
Зелену цибулю дрібно нарізаємо, викладаємо в миску.
Нарізаний зелений лук посипаємо великою кількістю солі.
Зелений цибулю з сіллю розминаємо дерев’яним товкачем, поки цибуля не виділить сік.
У миску до цибулі додаємо дрібно нарізаний кріп.
Варене куряче філе дрібно нарізаємо, викладаємо в миску.
Підготовлену картоплю нарізаємо кубиками й викладаємо в миску.
Огірок нарізаємо дрібно, викладаємо в миску.
Підготовлені яйця дрібно нарізаємо, викладаємо в миску.
Нарізані овочі, яйця і зелень добре перемішуємо. Суміш для окрошки готова.
В одному літрі холодної очищеної води розчиняємо лимонну кислоту, пробуємо. Вода повинна бути кислою, але не занадто.
У тарілки розкладаємо суміш для окрошки, додаємо по 1 столовій ложки сметани. Перемішуємо.
Потім вливаємо невелику кількість води з лимонною кислотою, перемішуємо.
Щоб трохи розбавити кислий смак сметани і лимонної кислоти, додаємо в окрошку молоко.
Окрошку пробуємо, солимо і за бажанням, для посилення кислинки, можна ще додати води з лимонною кислотою.