Гарний освіжаючий суп з молодої буряків (коренеплодів, листя) і кропу на кефірі. При подачі додаємо редис, свіжі і малосольні огірочки.
Інгредієнти
-
3-4 шт.
— буряк (молода з листям)
-
0,8 літра
— кефір
-
1 шт.
— огірок (свіжий)
-
1 шт.
— огірок (малосольный)
-
4-5 ст. л.
— кріп (нарізаний)
-
6 шт.
— редис
-
1 зубчик
— часник
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Молоду буряк з листям ретельно миємо, коренеплоди очищаємо від шкірки, листя відрізаємо від стебел. Підготовлені коренеплоди буряка нарізаємо кубиками, стебла — дрібно.
Викладаємо кубики буряка зі стеблами в каструлю, заливаємо водою (150-200 мл) і варимо після закипання 10 хвилин. Охолоджуємо варений буряк зі стеблами 30 хвилин в холодильнику.
Вливаємо холодний кефір.
Кефір з буряком збиваємо блендером до однорідного стану, додаємо кріп (небагато залишаємо), подрібнений часник, перець і сіль. Перемішуємо і холодний борщ готовий. Редис, свіжий огірок, малосольный огірок нарізаємо кубиками.
Освіжаючий борщ розливаємо по мисках, додаємо підготовлені редис, огірки, кріп і подаємо. Приємного апетиту!