Найсмачніші фаршировані млинчики. Млинці фаршируються не просто м’ясним фаршем, а з додаванням сиру та соусу Бешамель. А потім млинці запікаються в духовці з помідором, сиром і соусом Бешамель.
Інгредієнти
- за смаком- сіль
- за смаком- перець (чорний мелений)
Для млинців (14-15 шт. на сковороді Ø 28 див.)
- 3 шт.- куряче яйце (велике)
- 1 1/2 склянки- борошно (пшеничне)
- 500 мл.- молоко
- 1 ч. л.- сіль
- 2 ст. л.- рослинна олія
Для начинки
- 1 шт.- цибуля ріпчаста
- 2 зубчики- часник
- 400 гр.- м’ясний фарш
- 400 гр.- сир (Пошехонський, Гауда)
- 3 шт.- помідори
Для соусу Бешамель
- 60 гр.- вершкове масло (2 ст. л.)
- 60 гр.- борошно (пшеничне)
- 500 мл.- молоко
- за смаком- мускатний горіх
Рецепт приготування
Млинці: в мисці збиваємо вінчиком спочатку сіль з яйцями, потім вливаємо молоко і порціями додаємо борошно. Готуємо рідке тісто. Сковороду змащуємо маслом і випікаємо по одному тонкі млинці.
Соус Бешамель: відправляємо в сковороду вершкове масло розтоплюємо, додаємо борошно, злегка обсмажуємо. Виливаємо, енергійно помішуючи, холодне молоко, приправляємо сіллю, перцем, мускатним горіхом і варимо 4-5 хвилин, поки соус не загусне.
На сковороді обсмажуємо нарізані часник з цибулею, викладаємо фарш, сіль, перець і смажимо до готовності протягом 15-20 хвилин, поки рідина не випарується. Остуджуємо.
На готові млинці викладаємо 1-2 столові ложки підготовленого фаршу, зверху розміщуємо невелику кількість натертого сиру і поливаємо начинку 1-2 столовими ложками соусу Бешамель. Млинець з начинкою звертаємо на конвертик.
За таким методом готуємо всі млинці і викладаємо млинці близько один до одного в форму для запікання.
Помідори нарізаємо на тонкі кружечки. На кожен фарширований млинець викладаємо по одному кружечок помідора.
Зверху помідори розподіляємо натертий сир і додаємо соус Бешамель.
У форму з млинцями рівномірно виливаємо 1 невелику чашку води і запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусів протягом 15-20 хвилин.
Готові гарячі млинці викладаємо на тарілки і відразу подаємо. Приємного апетиту!