М’ясо по-французьки — одне з улюблених м’ясних страв. Господині люблять його за простоту приготування і відмінний попит на столах. Варіантів такої страви чимало. Принцип простий — шматки м’яса відбивають, маринують, посипають сиром. У деяких випадках, зверху кладуть картоплю або інші овочі. Запікають у духовці.
Основний інгредієнт у цій страві — м’ясо. Інші можуть змінюватися, залежно від рецепту. Сьогодні я підібрала для вас 7 покрокових рецептів з фото, щоб ви змогли приготувати дуже смачне м’ясо по-французьки, навіть якщо робите це вперше. Бонусом, буде відео-рецепт.
1. Класичний рецепт м’яса по-французьки в духовці з свинини
Багато вважають, що класичний рецепт м’яса по-французьки складається з двох головних інгредієнтів — м’яса і картоплі. Я вважаю, що це не так. У цьому класичному блюді картоплі немає. Для соковитості, на шматок м’яса кладуть скибочку помідора і цибулю. Ну і, звичайно ж, без сиру не обійтися! Пропоную вам такий рецепт.
Інгредієнти:
- 600 грам свинячої вирізки
- сіль на смак
- 2 цибулини середнього розміру
- мелений перець на смак
- 200 грам твердого сиру
- 4 томата середнього розміру
- майонез на смак
- домашня гірчиця на смак
Приготування:
1. М’ясо потрібно брати свіже. Якщо у вас заморожений шматок, треба його повністю розморозити, помити і обсушити. Нарізаємо його на тонкі пласти. Загортаємо у плівку. Відбиваємо молоточком, до м’якості.
2. Посипаємо з усіх сторін сіллю і перцем. За бажанням, можете підключити улюблені приправи до м’яса. Викладаємо на деко, вистелений пергаментом або фольгою.
3. Змащуємо кожен шматок столовою гірчицею. Цибулю чистимо, нарізаємо кільцями або півкільцями. Посипаємо зверху.
4. Помідори миємо, обсушуємо. Зрізаємо ущільнення від зростання плодоніжки. Нарізаємо їх тонкими кружечками. Кладемо зверху на цибулю з м’ясом. Промазуємо майонезом. Чим товще буде шар майонезу, тим соковитіше вийде м’ясо.
5. Сир тремо теркою. Обсипали їм страву зверху, щедрої шапочкою. Нагріваємо піч до 180 градусів. Відправляємо сюди форму приблизно на півгодини.
Коли м’ясо приготується, воно віддасть багато соку у форму. Краще дочекатися, поки воно трохи постоїть поза духовки. Тоді всі соки блюдо вбере в себе назад.
2. Смачне м’ясо по-французьки з грибами і картоплею
Дуже ситне, повноцінне блюдо, яке не потребує доповнення. Хіба що подати до нього овочевий салат або улюблений соус. Готується просто і швидко!
Інгредієнти:
- 800 грам м’ясного філе (будь-якого)
- сіль, мелений перець на смак
- 600 грам цибулі ріпчастої
- 2 столові ложки майонезу
- 250 грам твердого сиру
- 100 мл олії
Приготування:
1. Гриби ви можете брати будь-які. Якщо використовуєте свіжі, їх потрібно промити і нарізати шматочками. Також можна брати морожені або сушені.
2. На сковорідці нагріваємо олію. Викладаємо сюди гриби. Помішуючи, чекаємо, коли випарується волога. Потім трохи їх підрум’янимо.
3. М’ясо нарізаємо тонкими пластинками. Відбиваємо їх через плівку. Кладемо в миску. Солимо, приправляємо на смак. Вливаємо майонез. Все старанно перемішуємо руками, щоб кожен шматочок наситився спеціями і майонезом. Залишаємо на півгодини.
4. Деко застеляємо пергаментом або пакетом для випічки. Змащуємо зверху олією. Цибулю чистимо, ріжемо кільцями. Розкладаємо в один шар.
5. Викладаємо м’ясо. Зверху розподіляємо гриби. Посипаємо сиром.
6. Духовку нагріваємо до 190-200 градусів. Випікаємо приблизно 50-60 хвилин, до рум’яної скоринки. Нарізати відразу після вимкнення духовки не раджу. Краще дайте йому трохи відпочити без нагріву, хвилин 15-20.
3. М’ясо по-французьки в духовці з курячих стегенець з кабачком
Швидкий і простий обід для всієї родини. Готується зовсім нескладно. Список інгредієнтів скромний, всі продукти доступні для кожного. Пропоную спробувати!
Інгредієнти:
- 6 курячих стегон середнього розміру
- 150-200 грам сиру
- сіль, мелений перець на смак
- один кабачок середнього розміру
- 3 зубчики часнику
Приготування:
1. Ви можете брати не стегенця, а грудку, наприклад. Але стегенця більш соковиті.
2. З стегон вирізаємо кісточки, знімаємо шкірку. Посипаємо на смак сіллю, крейдовим перцем. Можете додати інші спеції, відповідні до курки. Натираємо кожен шматок.
3. Деко вистилаємо пергаментом. Розкладаємо тут м’ясо, на відстані один від одного.
4. Кабачок краще брати молодий. Його навіть можна не чистити, якщо шкірка тонка. Нарізаємо кружечками. Залежно від діаметра, кладемо на кожен шматок м’яса 1-3 зубчики кабачки. Якщо у вас є кабачок натертий з заморозки, можете використовувати його, попередньо розморозивши. Зверху трохи підсолюємо.
5. Часник дрібно рубаємо. Посипаємо його зверху. Трьом теркою сир. На кожен шматок м’яса з овочами кладемо сирну шапочку. Поливаємо майонезом
6. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Випікаємо 35-40 хвилин, до рум’яності. Подавати можна зі свіжими овочами або просто так.
4. М’ясо по-французьки в мультиварці
Мультиварка спрощує приготування багатьох страв. Тут можна приготувати м’ясо по-французьки. Воно виходить дуже соковитим, ніжним. Єдиний нюанс у тому, що рум’яної шапочки не вийде.
Пропоную вам такий рецепт.
Інгредієнти:
- 450 грам будь-якого м’яса без кістки
- 80 грам жирної сметани
- 900 грам картоплі
- 180 грам томатів
- 250 грам свіжих грибів
- 150 грам твердого сиру
- мускатний горіх, суміш перців на смак
- 180 грам цибулі ріпчастої
- гірчиця й сіль на смак
Приготування:
1. У сметану додаємо мелену суміш перців, мускатний горіх на смак. Додаємо сюди ж столову гірчицю. Приблизно 2 чайні ложки. Солимо на смак — досить чайної ложки. Розмішуємо до однорідності.
2. Картоплю миємо, очищаємо. Нарізаємо кружечками. Якщо вона занадто велика, можна нарізати напів — або чверть-колом.
3. Половину сметано-гірчичної маси викладаємо сюди. Вимішуємо до однорідності, щоб кожна скибочка картоплі був в соусі.
4. М’ясо нарізаємо дрібними шматочками, щоб потім запіканку простіше було викладати порційно. Заправляємо залишками соусу.
5. Викладаємо в чашу мультиварки м’ясо. Цибулю ріжемо кільцями або соломкою. Половину загальної кількості викладаємо на м’ясо. Гриби нарізаємо скибочками. Також викладаємо половину.
6. Тепер черга картоплі. Спочатку теж викладемо половину, поллємо виділеним соусом.
7. Тепер знову цибулю, гриби і картопля. Ріжемо кружечками помідори. Викладаємо зверху. Посипаємо натертим сиром.
8. Закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим «Випічка» на 45 хвилин. Потім відключаємо підігрів, відкриваємо кришку і дамо постояти хвилин 15. Потім можна нарізати порційно. Це легко зробити лопаткою.
5. Рецепт м’яса по-французьки з фаршем і помідорами
Фарш, на відміну від шматків м’яса, готується набагато швидше. Так і страви з нього користуються великою популярністю. Сьогодні я пропоную вам зробити м’ясо по-французьки з фаршем і картоплею. Страва на швидку руку, але дуже смачне.
Інгредієнти:
- півкіло будь-якого м’ясного фаршу (наприклад, змішаний свинина+яловичина)
- 1 цибулина середнього розміру
- 50 грам сиру
- сіль, мелений перець, базилік на смак
- 50 грам майонезу
- середній помідор
Приготування:
1. Фарш краще готувати безпосередньо перед приготуванням цієї страви. Якщо ви використовуєте тільки яловичину, він вийде сухуватим. Тому, можна підлити трохи води, щоб він став соковитіше. Підсолюємо на смак.
2. Форму для випікання вистилаємо силіконовим килимком або іншим покриттям для випічки. З фаршу формуємо котлетки, товщиною близько 1 сантиметра. З півкіло виходить приблизно 4 порції. Зверху приправляємо за смаком.
3. Змащуємо кожен шматочок майонезом. Цибулю ріжемо соломкою або кубиками. Посипаємо зверху. Якщо навіть у складі фаршу вже є цибулю, не нехтуйте додати його зверху. Адже лука в м’ясі багато не буває. Зверху викладаємо кружечки помідора.
4. Зверху теж змащуємо майонезом. Духовку нагріваємо до 180 градусів. Відправляємо сюди деко з м’ясом на 20 хвилин. Потім посипаємо сиром. Повертаємо в духовку ще на 10 хвилин.
6. М’ясо по-французьки з яловичини, в духовці
Треба щось терміново приготувати? Щоб було ситно, смачно і швидко в приготуванні? Якщо у вас є хороший шматок яловичої вирізки, пару репчатых цибулин, шматок сиру, майонез, ваша проблема вирішиться за кілька хвилин. Втім, використовувати можна не тільки яловичину. Головне, щоб м’ясо було хорошим, свіжим, не надто жилавим. Можливо, з прошарками жиру.
Отже, давайте приготуємо разом.
Інгредієнти:
- 500 грам яловичої вирізки
- 1-2 цибулини середнього розміру
- сіль, мелений перець на смак
- 300 грам сиру
- майонез
Приготування:
1. М’ясо нарізаємо невеликими порційними пластинками завтовшки близько сантиметра. Викладаємо їх на стіл, прикриваємо пакетом. Відбиваємо з одного боку. Потім перевертаємо, знову відбиваємо через пакет.
Якщо ви використовували раніше заморожене м’ясо, то до моменту відбивання, воно повинно бути повністю розмороженим!
2. Деко вистилаємо пергаментом або фольгою. Кожен шматочок присаливаем з обох сторін. Викладаємо на деко. Зверху трохи перчимо.
3. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. За бажанням, можете нарізати його кільцями або соломкою. Це не важливо. Викладаємо його на кожну скибочку м’яса. Зверху промазуємо шаром майонезу.
4. Духовку нагріваємо до 180 градусах. Кожен шматок яловичини посипаємо тертим сиром. Відправляємо деко в духовку приблизно на 30-40 хвилин, до рум’яності верхівки.
М’ясо, під час випікання, віддає свій сік назовні. Тому, після виключення нагрівання, дайте страві постояти хвилин 15. Тоді він трохи охолоне і вбере свої соки назад.
7. Готуємо м’ясо по-французьки на сковороді
Це блюдо готується дуже просто. Такий варіант можна назвати «На швидку руку». При цьому, виходить смачно, ситно і апетитно!
Інгредієнти на 2 порції:
- 300 грам свинячої вирізки
- сіль, перець, сушені трави на смак
- половина цибулини
- чайна ложка їдальні гірчиці
- невеликий помідор
- 100 грам будь-яких грибів
- 5 столових ложок олії
- 30 грам сиру
Для панірування
- борошно
- панірувальні сухарі
- сухий часник або інші приправи
- сире яйце
Приготування:
1. М’ясо нарізаємо на 2 шматки товщиною близько сантиметра. Відбиваємо кожен з двох сторін.
2. Посипаємо сіллю, спеціями, змащуємо гірчицею. Також з двох сторін. Прикриваємо плівкою, даємо постояти хвилин 15.
3. Гриби нарізаємо, перекладаємо на суху розігріту сковороду. Їх потрібно довести до того моменту, поки вся виділена волога не випарується. Потім вливаємо столову ложку масла. Додаємо дрібно нарізану цибулю. На вогні нижче середнього тушкуємо 3 хвилини, помішуючи.
4. Перемішуємо до однорідності яйце. Борошно окремо з’єднуємо з сухарями і спеціями (наприклад, часник сушений). Кожен скибочку м’яса спочатку зі всіх сторін занурюємо яйце. Потім обвалюємо в сухий паніровці. На сковороді розжарюємо 4 столові ложки олії. Кладемо сюди м’ясо.
5. На вогні нижче середнього смажимо з першої сторони 5-7 хвилин. Потім перевертаємо. Викладаємо зверху гриби, дрібно нарізані томати. Зверху накриваємо кришкою, готуємо на тій же потужності 5 хвилин.
6. Тепер посипаємо сиром. Готуємо під кришкою ще 2 хвилини.
8. Відео — Кращий рецепт м’яса по-французьки
Автор цього ролика пропонує свій найкращий рецепт цієї страви. Поєднання простоти, доступності та смаку!
Приємного перегляду!
Забирайте статтю собі на замітку. Ви можете поділитися в соціальних мережах. Тоді найкращі рецепти м’яса по-французьки завжди будуть на озброєнні.