Лечо з болгарського перцю на зиму смачне пальчики оближеш

Лечо з болгарського перцю на зиму заготовляють також часто, як і мариновані огірки на зиму. Причому дивно, але я знову ж таки не пам’ятаю, щоб бабуся або мама консервували лечо. Ось те, що ми купували його в магазині, причому це було болгарське лечо, або рідко угорське, це пам’ятаю точно.

Вже давно немає болгарського лечо в магазинах і я не впевнений, що в Болгарії його роблять в промислових масштабах. Але зате солодкий перець можна купити в будь-який час року. Правда з такого перцю лечо не виходить таким смачним, як раніше.

Тому всі намагаються зробити його заготівлі під час масового дозрівання овочів у відкритому грунті. І правильно роблять. З таких овочів лечо виходить найсмачніше і зберігається довго.

Рецепти приготування лечо з помідорів і перцю, моркви та цибулі на зиму по домашньому

Як приготувати лечо. Ми зараз розглянемо найпростіший рецепт, але дуже смачний, якщо можна так сказати, класичний рецепт лечо на зиму, а також рецепт лечо з перцю, помідорів і моркви.

Меню:

  1. Просте смачне лечо з перцю і помідорів
  2. Лечо з болгарського перцю з помідорами і морквою на зиму
  3. Відео — Лечо з перцю і помідорів на зиму. Класичний рецепт
  1. Лечо з перцю і помідорів просте і смачне

Інгредієнти:

Наш склянка = 250 мл

  • Помідори — 2 кг
  • Перець болгарський — 3 кг
  • Цибуля ріпчаста — 10-12 шт.
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Цукор — 1 склянка
  • Столовий оцет 9% — 100 мл
  • Сіль за смаком

Приготування:

1. Овочі миємо й даємо просохнути або промокаємо паперовими рушниками.

2. Помідори очищаємо від плодоніжки, нарізаємо великими шматками і прокручуємо на м’ясорубці. У нас помідори з тонкою шкіркою, тому ми їх від шкірки не очищаємо. Якщо у вас є така необхідність, залийте помідори окропом на 2-3 хвилини, потім охолодіть холодною водою, щоб не обпалюватися і тоді шкірка зніметься з помідорів дуже легко.

3. Перець нарізаємо соломкою товщиною приблизно 1 див Намагайтеся брати різнокольорові перці. Ваше лечо буде виглядати набагато красивіше.

4. Цибулю можна нарізати на півкільця, чверть -кільця, за рецептурним правилами всі овочі в одне блюдо, нарізати однаково. Але ми наріжемо кубиками, мені так більше подобається.

5. Нам також знадобляться стакан рослинного масла, склянка цукру, 100 мл столового 9% оцту, сіль за смаком. Зазвичай ми беремо на таку кількість овочів 2 столових ложки. Сіль беріть велику, кам’яну, в ній немає ніяких добавок.

Ставимо стерилізуватися банки. Банки, попередньо помивши з содою або гірчицею, ставимо в холодну духовку, включаємо духовку на 120°-130°С і після нагрівання до заданої температури прогріваємо ще 7-10 хвилин. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята і залишаємо там банки до тих пір, поки не знадобляться.

Кришки заливаємо окропом і залишаємо на 5-7 хвилин.

Починаємо варити лечо

6. Таз з помідорами ставимо на вогонь. Всипаємо цукор, вливаємо олію і додаємо сіль. Можете додати ложки півтори, потім досоліть, якщо знадобиться. Додаємо нарізану цибулю, розмішуємо і доводимо до кипіння.

7. Після закипання варимо 1-2 хвилини, додаємо нарізаний перець. Перемішуємо і знову доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Після того як закипить, варимо приблизно 15 хвилин. Перець повинен стати м’яким, але сильно не розваритися. Тому пробуйте, вам може знадобиться трохи більше часу або менше.

8. Десь за 1-2 хвилини до закінчення варіння, додаємо оцет. Даємо закипіти і наше лечо практично готове. Обов’язково пробуємо і в цей момент можемо додати те, чого на нашу думку не вистачає. Згадайте про солі.

Розкладаємо в банки

9. Лечо розливаємо по банках і закатуємо або загвинчуємо кришками, які ви приготували.

10. Банки перевертаємо кришками вниз. Перевіряємо не підтікають чи де. Закутуємо чим-небудь теплим і залишаємо до повного охолодження.

Таке лечо ми зберігаємо зазвичай в прохолодному місці, але я думаю, що його можна зберігати при кімнатній температурі.

Ну що ж, ось ми і приготували з вами дуже смачне лечо з болгарського перцю на зиму.

Приємного апетиту, коли відкриєте!

  1. Лечо з болгарського перцю з помідорами і морквою на зиму

Інгредієнти:

  • Помідори — 3 кг
  • Перець — 0.5 кг
  • Цибуля — 0.5 кг.
  • Морква — 0.5 кг.
  • Рослинне масло — 250 мл
  • Оцет 9% — 200мл.
  • Цукор — 200гр.
  • Сіль — 100гр.

Приготування:

1. Помідори ми використовуємо домашні, у них тонка шкірочка, тому ми її не знімаємо. Попередньо всі овочі миємо. Цибулю і моркву чистимо.

2. Нарізаємо помідори великими шматочками.

3. Перці ми взяли різнокольорові. Очищаємо від плодоніжок і насіння з перегородками. Нарізаємо перець соломкою і відправляємо до помідорів.

4. Моркву натираємо на тертці для корейської моркви. Ну якщо немає такої, натираємо на крупній звичайній тертці. Також відправляємо моркву до помідорів з перцями.

5. Цибулю нарізаємо півкільцями і додаємо до овочів.

6. Ставимо овочі на вогонь і доводимо до кипіння. Після того, як салат закипить, варимо ще 20 хвилин.

7. Через 20 хвилин додаємо цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Все добре перемішуємо і кип’ятимо ще 40 хвилин.

8. За цей час стерилізуємо банки і в гарячі банки розкладаємо гаряче лечо. Перевертаємо банки кришками вниз. Не встановлюйте банки на стіл і особливо на металеву поверхню, вони можуть лопнути. Можна встановити на рушник або дерев’яну дошку.

9. Даємо банкам охолонути і відправляємо на зберігання.

Взимку дістаємо, насолоджуємося запахом літа.

Приємного апетиту!

  1. Відео — Лечо з перцю і помідорів на зиму. Класичний рецепт

Приємного апетиту!