Лазанья з м’ясним фаршем і грибами


Класичний рецепт приготування лазаньї зі змішаним фаршем, грибами, помідорами, сиром і соусом Бешамель.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — сир (Гауда, Російський)

  • 200 гр.

    — макарони (лазіння)

  • 200 гр.

    — свинина (фарш)

  • 200 гр.

    — яловичина (фарш)

  • 130 гр.

    — печериці

  • 2 шт.

    — помідори (великого розміру)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — корінь петрушки

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 4 ст. л.

    — томатна паста

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • за смаком

    — орегано (сушений)

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

Для соусу Бешамель:

  • 100 гр.

    — вершкове масло

  • 1 л.

    — молоко (3,2%)

  • 60 гр.

    — борошно (пшеничне)

  • за смаком

    — перець (білий мелений)

  • за смаком

    — мускатний горіх

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Форму для запікання висотою не менше 5 см щедро змащуємо вершковим маслом.


    Ріпчасту цибулю нарізаємо, часник пропускаємо через прес. Корінь петрушки і моркву очищаємо і нарізаємо кубиками. Помідори і гриби нарізаємо на невеликі шматочки. Сир натираємо.

    У сковороді обсмажуємо підготовлений ріпчасту цибулю, доки не стане прозорим.


    Додаємо підготовлений часник і 4-5 столових ложок води.


    Викладаємо підготовлені корінь петрушки і моркву. Обсмажуємо 10 хвилин.


    В овочеву смажену суміш викладаємо змішаний фарш і обсмажуємо на середньому вогні 10 хвилин.


    Додаємо до овочів і фаршу підготовлені гриби з помідорами. Смажимо, поки помідори не стануть м’якими.


    Додаємо томатну пасту, спеції і сіль. Перемішуємо, знімаємо з вогню і прибираємо в бік.


    У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і безперервно швидко перемішуємо.


    Потім вливаємо молоко, варимо 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Додаємо перець білий, мускатний горіх і сіль. Перемішуємо і соус Бешамель готовий.


    Розігріваємо духовку до 180 градусів.

    Викладаємо ¼ частина листів лазаньї на дно форми.


    Щедро поливаємо підготовленим соусом Бешамель, використовуємо ¼ частина.


    Викладаємо 1/3 частина фаршу.


    Посипаємо сиром, використовуємо ¼ частина.


    За таким методом викладаємо 3 шари. На сир третього шару викладаємо залишки листів, поливаємо соусом і посипаємо залишками натертого сиру.

    Відправляємо в духовку на 40-60 хвилин. Сир повинен засмажиться до золотисто-коричневої скоринки.
    Готову лазанью трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!