Класичний рецепт приготування лазаньї зі змішаним фаршем, грибами, помідорами, сиром і соусом Бешамель.
Інгредієнти
-
500 гр.
— сир (Гауда, Російський)
-
200 гр.
— макарони (лазіння)
-
200 гр.
— свинина (фарш)
-
200 гр.
— яловичина (фарш)
-
130 гр.
— печериці
-
2 шт.
— помідори (великого розміру)
-
1 шт.
— морква
-
1 шт.
— корінь петрушки
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 зубчики
— часник
-
4 ст. л.
— томатна паста
-
4 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— сіль
-
за смаком
— орегано (сушений)
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
Для соусу Бешамель:
-
100 гр.
— вершкове масло
-
1 л.
— молоко (3,2%)
-
60 гр.
— борошно (пшеничне)
-
за смаком
— перець (білий мелений)
-
за смаком
— мускатний горіх
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Форму для запікання висотою не менше 5 см щедро змащуємо вершковим маслом.
Ріпчасту цибулю нарізаємо, часник пропускаємо через прес. Корінь петрушки і моркву очищаємо і нарізаємо кубиками. Помідори і гриби нарізаємо на невеликі шматочки. Сир натираємо.
У сковороді обсмажуємо підготовлений ріпчасту цибулю, доки не стане прозорим.
Додаємо підготовлений часник і 4-5 столових ложок води.
Викладаємо підготовлені корінь петрушки і моркву. Обсмажуємо 10 хвилин.
В овочеву смажену суміш викладаємо змішаний фарш і обсмажуємо на середньому вогні 10 хвилин.
Додаємо до овочів і фаршу підготовлені гриби з помідорами. Смажимо, поки помідори не стануть м’якими.
Додаємо томатну пасту, спеції і сіль. Перемішуємо, знімаємо з вогню і прибираємо в бік.
У каструлі розтоплюємо вершкове масло. Додаємо борошно і безперервно швидко перемішуємо.
Потім вливаємо молоко, варимо 1-2 хвилини, постійно помішуючи. Додаємо перець білий, мускатний горіх і сіль. Перемішуємо і соус Бешамель готовий.
Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Викладаємо ¼ частина листів лазаньї на дно форми.
Щедро поливаємо підготовленим соусом Бешамель, використовуємо ¼ частина.
Викладаємо 1/3 частина фаршу.
Посипаємо сиром, використовуємо ¼ частина.
За таким методом викладаємо 3 шари. На сир третього шару викладаємо залишки листів, поливаємо соусом і посипаємо залишками натертого сиру.
Відправляємо в духовку на 40-60 хвилин. Сир повинен засмажиться до золотисто-коричневої скоринки.
Готову лазанью трохи охолоджуємо, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!