Лазанья — класичні рецепти приготування з грибами

Лазанья з грибами (і не тільки) дуже популярна в Італії. У цій справі вона займає почесне друге місце, після піци. І в інших країнах це блюдо не менш прекрасне. Воно являє собою збірну запіканку з тонких шарів тіста, прослоенних соковитою начинкою з соусом. Найчастіше, це Бешамель.

Сьогодні ми розглянемо найбільш прості і смачні рецепти грибний лазаньї в домашніх умовах. Якщо ви ще не пробували приготувати таку смакоту, настійно рекомендую.

1. Класичний рецепт — лазанья з грибами і беконом

Надзвичайно ніжна і дуже смачна лазанья виходить за цим рецептом. Аромат бекону надає особливу пікантну нотку.

Інгредієнти:

  • 400 грам моцарели
  • листи для лазаньї в готовому вигляді
  • 2 столові ложки олії
  • 2-3 зубчики часнику
  • 700 грам печериць
  • 400 мл теплого молока
  • 100 грам смужок бекону
  • 2 столові ложки м’якого вершкового масла
  • 2 столові ложки борошна

Приготування:

1. Гриби миємо, обсушуємо. Нарізаємо їх дрібним кубиком. Часник чистимо і теж нарубаем максимально дрібно.

2. Смужки бекону кладемо один на одного. Нарізаємо їх тонкими смужками.

3. На сковороді нагріваємо олію. Відправляємо сюди часник, підсмажимо хвилин 5. Потім перекладаємо сюди гриби.

4. Готуємо разом хвилин 10, щоб випарувалася вся волога яка утворилася.

5. Тепер перекладаємо сюди смужки бекону. Солимо, перчимо на смак. Перемішуємо. Готуємо ще 10 хвилин, до готовності грибів.

6. На невеликому вогні розтоплюємо вершкове масло. Просіваємо борошно сюди. Все старанно замішуємо, щоб не залишалося жодного, навіть самого маленького грудочки. Тепер поступово підливаємо молоко, тонкої струменем, відразу ж замішуючи його в масу. Варимо, постійно помішуючи кілька хвилин. Консистенція повинна бути, приблизно, як згущене молоко.

7. Форму для випічки змащуємо зсередини маслом. Викладаємо в один шар готові листи. Їх можна купити у відділі макаронних виробів. Змащуємо їх шаром соусу, приготовленого раніше.

8. Викладаємо шар грибної начинки. Посипаємо невеликою кількістю сиру. Знову накриваємо готової основою, трохи ущільнюємо. Повторюємо все те ж саме, поки не закінчаться всі продукти. Верхнім повинен стати шар з готового тіста. Змащуємо його залишками соусу. Посипаємо сиром. Відправляємо в духовку, нагріту до 180 градусів, приблизно на 35 хвилин.

2. Як приготувати лазанью з грибами і овочами

Простий рецепт цієї страви. Готується з мінімуму продуктів, які доступні всім. Основу можна зробити своїми руками або ж купити готову в магазині.

Інгредієнти:

  • 6 листів для лазаньї
  • 5 помідор середнього розміру
  • 1 баклажан
  • середня цибулина
  • 250 грам свіжих грибів
  • соус «Бешамель» — 1 склянка
  • чверть склянки натертого Пармезану
  • стакан натертої Моцарели

Приготування:

1. Баклажани миємо, нарізаємо кружальцями. Посипаємо їх сіллю, залишаємо в мисці на півгодини. Але, якщо ви впевнені, що ваш овоч не гірчить, то можна пропустити цей момент. Потім моєму його, обсушуємо. Запікаємо в духовці близько півгодини до м’якості.

2. Гриби миємо, нарізаємо дрібно. Цибулю шаткуємо кубиками. На розпеченій сковороді з маслом доводимо цибулю до напівпрозорого стану. Потім перекладаємо сюди гриби. Смажимо до готовності.

3. Помідори подрібнюємо у блендері або трьох теркою. Виходить приблизно стакан пюре.

4. Бешамель — самий відповідний соус для цієї страви. Його можна купити в магазині або приготувати своїми руками. Готується він дуже просто. У невеликому сотейнику розтоплюємо вершкове масло. Підсипаємо до нього борошно, розмішуючи, доводимо до однорідності. Вливаємо молоко. Варимо, постійно помішуючи, на середньому вогні, кілька хвилин, поки він не придбає консистенцію згущеного молока.

5. У глибоку форму для випікання наливаємо трохи отриманого соусу. Кладемо готові листи. Також поливаємо їх соусом. Викладаємо половину баклажанів і грибів. Також посипаємо третю підготовленої Моцарелли.

6. Змащуємо томатним соусом. Повторюємо всі шари. Останній шар тіста заливаємо томатним соусом, посипаємо пармезаном. Закриваємо зверху форму фольгою. Запікаємо При 180 градусах чверть години. Потім фольгу прибираємо, підрум’янимо при тій же температурі ще хвилин 15.

3. Рецепт лазаньї з фаршем і грибами

У цьому рецепті ми розглянемо не тільки приготування начинки, але і основи з тіста для лазаньї. Якщо вам не вдалося купити або просто хочете зробити листи своїми руками, то цей рецепт для вас. Така основа підійде під будь, розглянутий сьогодні рецепт.

Інгредієнти:

Тісто

  • склянка води
  • сіль на смак
  • 2 сирих яйця
  • півкіло борошна

Соус:

  • 50 грам масла вершкового
  • сіль, мускатний горіх мелений на смак
  • 2 склянки коров’ячого молока
  • 2 столові ложки борошна

Начинка:

  • 400 грам будь-якого фаршу
  • пару цибулин середнього розміру
  • 300 грам грибів
  • склянка томатного соку
  • 150 грам твердого сиру
  • середня морква

Приготування:

1. Першим ділом, підготуємо основу. Яйця перемішуємо з теплою (не гарячою!) водою. Злегка присаливаем.

2. Всипаємо потроху просіяне борошно. Замішуємо тісто. Вимішувати його руками слід не менше 5 хвилин, поки воно не стане дуже еластичним і не липким. Потім прибираємо його в пакет на півгодини. Тісто виділить потрібну клейковину для вдалого розкачування. Тим часом, можна зайнятися підготовкою начинки і соусу. А потім тісто потрібно розділити на 4 частини і кожну розкотити в плоский пласт.

3. Цибулину дрібно нарубаем. Морквину тремо теркою. На невеликій кількості рослинного масла обсмажуємо до м’якості. Потім додаємо фарш. Добре розмішуємо, щоб розбити всі великі грудочки. Коли фарш посвітлішає, не залишиться рожевого соку, можна вливати томатний сік. Якщо готового продукту немає, можна розбавити до потрібної консистенції томатну пасту. Солимо, перчимо. Тушкуємо під кришкою хвилин 7.

4. Другу цибулину обсмажуємо з грибами, до їх готовності.

5. У сотейник для приготування соусу переміщуємо вершкове масло. Коли воно повністю розтопиться, просіваємо борошно сюди. Розмішуємо, щоб розійшлися всі борошняні грудочки. Невеликий струменем підливаємо молоко, не перестаючи замішувати. Проварюємо пару хвилин на невеликій потужності, домагаючись загустіння.

6. Форму для випічки змащуємо невеликою кількістю соусу. Кладемо один лист тіста, його теж промазуємо Бешамель. Викладаємо м’ясний шар, покриваємо знову тістом. Тепер змащуємо соусом, викладаємо грибну начинку. Посипаємо тертим сиром, поливаємо залишками соусу.

7. Випікаємо 35-40 хвилин у печі, попередньо нагрітій до 180 градусів.

4. Лазанья з печерицями та куркою

Дуже простий, але неймовірно смачний рецепт. Всі продукти доступні і недорогі. В якості основи ви можете придбати в відділі з макаронними виробами готові листи або ж зробити їх самостійно, за рецептом вище.

Інгредієнти:

  • 9 стандартних листів для лазаньї
  • 450 грам томатів у власному соку
  • 700 грам курячого філе
  • 300 грам твердого сиру
  • 350 грам печериць
  • 150 грамів цибулі ріпчастої
  • сіль, базилік, орегано на смак
  • 50 грам вершкового масла
  • 2 сирих яйця
  • 2 столові ложки молока
  • 2 столові ложки борошна

Приготування:

1. Цибулю нарізаємо дрібно ножем або за допомогою кухонного комбайна. На сковороді нагріваємо трохи рослинного масла. Обсмажуємо тут цибульку до легкої напівпрозорої.

2. Філе курки миємо, обсушуємо. Нарізаємо його невеликими кубиками. За бажанням, можете приготувати з нього фарш з допомогою м’ясорубки або блендера. Відправляємо до цибулі, добре перемішуємо. Готуємо близько 5 хвилин.

3. Тим часом, підготуємо гриби. Можна використовувати не тільки печериці, а будь-які грибочки, які є у вас під рукою. Моєму їх, чистимо, нарізаємо дрібно. Відправляємо до цибулі з куркою. Готуємо разом ще хвилин 10, поки не випарується вся рідина від грибів.

4. Томати у власному соку розминаємо до однорідності. Якщо у вас немає готових томатів, можна використовувати свіжі. Тоді їх потрібно попередньо очистити від шкірки. Це просто зробити, попередньо заливши їх окропом. Не забудьте зробити надріз на шкірці. Після хвилини гарячої ванни, переміщаємо їх в холодну воду, охолодити, очистити. Натираємо теркою або пюрируем блендером. До томатного соусу додаємо сіль, орегано, базилік або інші спеції на смак. Перемішуємо.

5. Приготуємо соус. Розтоплюємо вершкове масло. Не знімаючи з плити, перемішуємо тут просіяне борошно. Потім вливаємо молоко. Уварюють до густого стану. Потім знімаємо з вогню. Швидко вливаємо яйця, дуже старанно і негайно замішуємо їх у соус.

6. Залишилося лише скласти блюдо. На дно форми для випічки наносимо трохи соусу. Кладемо листи з тіста. Змащуємо їх половиною залишився соусу. Викладаємо половину курячої начинки. Накриваємо листами, викладаємо начинку і знову поливаємо соусом.

7. Накриваємо знову тістом. Поливаємо томатним соусом. Відправляємо в духовку на 180 градусів приблизно на 20 хвилин. Потім дістаємо, посипаємо тертим сиром, знову відправляємо в піч на 10 хвилин до рум’яної верхівки.

5. Простий і смачний рецепт лазаньї з грибами і курячим філе

Завершальний рецепт буде теж дуже простий. Мінімум інгредієнтів — максимум смаку!

Інгредієнти:

  • 250 грамів готової основи для лазаньї
  • півкіло свіжих помідорів
  • 700 грам курячого філе
  • зелень на смак
  • 300 грам грибів
  • 150 грамів цибулі
  • 300 грам твердого сиру
  • пісне масло, сіль, перець на смак

Приготування:

1. Дрібно нарізаємо курку. Цибулю теж дрібно нарубим. Таким же чином робимо і з грибами.

2. Пару хвилин на рослинній олії обсмажуємо цибулю. Потім перекладаємо сюди курку. Смажимо 5 хвилин, перекладаємо гриби. Готуємо ще чверть години.

3. Дрібно нарізаємо зелень. Томати пюрируем блендером. Додаємо зелень, перемішуємо.

4. У сотейнику нагріваємо вершкове масло. Присипаємо сюди борошно, вмішуємо її.

5. Вливаємо молоко. Солимо, приправляємо, уварюють до загусання.

6. У форму для випічки викладаємо в один шар листи. Кладемо половину грибів, поливаємо соусом. Повторюємо шари з решти інгредієнтів.

7. Поливаємо томатним соусом. Прибираємо в піч, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин. Потім посипаємо сиром, допікаємо ще 10 хвилин.

6. Відео — Грибна лазанья

У цьому короткому, пізнавальному відео ви дізнаєтеся дуже смачний і простий рецепт лазаньї з грибами. Продукти для страви прості і доступні. Рекомендую!

Приємного перегляду!

Інгредієнти:

  • 350г лазаньї
  • 300г печериць
  • 150г вершкового масла
  • 1 ч. л. меленого перцю
  • 1 ч. л. мускатного горіха
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 зубчик часнику
  • Оливкова олія
  • молоко

Пропорції приблизно на кожні 100 грам масла і борошна ( борошно повинна бути добре обсмажена) потрібно приблизно 1 літр молока( молоко повинно бути теплим) вливаємо і весь час розмішуємо ,далі сіль , перець і мускатний горіх за смаком.

Напевно, ви вже пробували лазанью. Можливо, в гостях або в ресторані. Якщо ви ще не готували цю страву вдома, то настійно рекомендую. Це просто, швидко, смачно і економічно!

У відділі макаронних виробів ви можете придбати спеціальну основу. Але її можна зробити і самостійно з домашнього тіста.

Сподіваюся, вам знадобляться наші рецепти. Заходьте до нас частіше, діліться враженнями! До швидких зустрічей!

Приємного апетиту!