Оригінальний рецепт смачного курячого супу з солоними огірками, овочами і додаванням вершків.
Інгредієнти
-
700 гр.
— курка (на кістці)
-
6-7 шт.
— огірок (солоні великі)
-
3 шт.
— картопля
-
1 шт.
— морква
-
2 зучика
— часник
-
50 мл.
— вершки
-
2 шт.
— лавровий лист
-
1 ст. л.
— приправа (овочева Вегета)
-
1/2 пучка
— кріп
-
1 ч. л.
— цукор
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Курку добре промиваємо, викладаємо в каструлю і заливаємо водою (2-2,5 літра). Додаємо очищену нарізану на кубики моркву, лавровий лист, приправа Вегета (чи іншу за смаком), трохи солі, ставимо на повільний вогонь і відварюємо 30 хвилин. Якщо утворюється піна, то видаляємо ложкою.
Солоні огірки натираємо на крупній тертці.
Через 30 хвилин виймаємо курку, додаємо в суп підготовлені солоні огірки (з утворився розсолом), нарізану картоплю, цукор, подрібнений часник ароматний суп і варимо 20 хвилин. Якщо огірки не надто солоні, то пробуємо суп і додаємо сіль за смаком.
З остиглої курки знімаємо м’ясо і нарізаємо. Через 20 хвилин додаємо вершки, нарізаний кріп, шматочки курки, воду (якщо густо), доводимо ароматний суп до кипіння і знімаємо з вогню.
Готовий смачний суп подаємо гарячим зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!